Almanya Başbakanı Scholz, Rus gazına noktayı koydu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 16 eyaletin başbakanıyla yaptığı Başbakanlar Zirvesi’nin ardında yaptığı açıklamada, Rus gazına olan bağımlılığı sona erdirme sözü verdi.

Almanya Başbakanı Scholz, Rus gazına noktayı koydu
Almanya Başbakanı Scholz, Rus gazına noktayı koydu
GİRİŞ 02.06.2022 23:38 GÜNCELLEME 02.06.2022 23:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 16 eyaletin başbakanıyla Başbakanlar Zirvesi düzenledi. Zirvenin ardından açıklama yapan Scholz, Almanya’nın Rus gazına olan bağımlılığı sona erdirme sözü vererek, aynı zamanda diğer ülkelere olan genel bağımlılığı da azaltmanın önemli olduğunu belirtti.

Yenilenebilir enerjinin hızla yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından baş gösteren enerji krizin aşmak için dünyanın her yerinden hızla gaz ve petrol ithal etmek için çalıştıklarının açıkladı.
Başbakan Scholz, yeni enerji yolları ve yapılacak rafineler konusunda görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, ülkenin içinde bulunduğu zorlukları aşabilmek için sendikalar ve işveren dernekleri ile ortak bir eylem çağrısında bulundu.

Fiyat artışlarının engellenemez olduğunu ve özellikle düşük gelirli ve emeklilerin bundan daha çok etkilendiğini dile getiren Scholz, bu konuda Özel destek paketleri hazırladıklarını belirtti.
Başbakan Scholz, korona virüs salgınına karşı kış ayları için hazırlıklı olunması çağrısında bulunarak, "Her türlü senaryoya hazır olmalıyız" dedi.

KAYNAK: İHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 2
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde sosyalist.abd emrediyor bu tak selam çakıyor
    Cevapla
  • şanlı urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Genellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri, siyaseten, Siyonist yahudinin esiri olmuşlar, uzun yıllar avrupada yaşamanın verdiği izlenimler ne yazıktır böyle olduğunu gösteriyor böyle durumda abd yi süper güç olmasını sağlıyor, biz ise savunmada, askeri güçte kendi yagimizda kavruluyoruz gucleniyoruz ama, yinede hain batının daima hedefinde kalmamız kaçınılmaz ve başımızı agritmaya devam etmek zorundalar bundan kacamayiz bugünkü yaşananlar şartlar göz önünde, ondan dolayıdır bizim çok uyanık kurnaz, sağlam iş birliği yapmamız gerekiyor, tabi sevsekte sevmesekte eski düşman düşman da olsa, Reisin dediği gibi dostum putini, görmezden gelemeyiz,, ❤️❤️❤️
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!