Savaşın başladığı günden bu yana aç ve ilaçsız kaldıklarını iddia eden Rus askerleri kameralar önüne geçerek Rusya Devlet Başkanı Putin'e isyan etti. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran videoda bölük komutanı, üst komutanın şikayetleri sabotaj olarak yorumladığına dikkat çekerek, "Askerlerinizi ölüme göndermekten ne kazanılır?" sorusunu sordu.

Telegram'da yayınlanan görüntülerde ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 113. tüfek alayından olduklarını iddia eden askerler Ukrayna'ya ön saflarda savaşmak için gönderildiklerini ancak aylardır soğukta ilaçsız ve yiyeceksiz kaldıklarını söyleyerek isyan ettiler.

UYGUN TEÇHİZAT VE TIBBİ BAKIM YOK

Askerlerine uygun teçhizat ve tıbbi bakım sağlanmadığını söyleyen bölük komutanı da hiç bir şekilde askere alınmaması gereken, kronik hastalıkları olan erkeklerin savaşın ortasına atıldığını iddia etti.

Sosyal medyada hızla  yayılan videoda komutanın "113. Tüfek Alayı'nın 5. Piyade Taburu Ukrayna'nın Herson bölgesinde ön saflardaydı. O zamanlar personel soğuk ve açlığın üstesinden geldi ve önemli bir süre boyunca maddi destek, tıbbi malzeme veya yiyecek olmadan savaşmayı başardık" dediği duyuluyor.

"ŞİKAYETLERİMİZ SABOTAJ OLARAK GÖRÜLÜYOR"

Askerlerin herhangi bir tıbbi muayene yapılmadan savaş alanına gönderildiği belirten komutan "Taburumuz içinde Donetsk Halk Cumhuriyeti yasalarına göre askere gitmemesi gereken kişiler var. Kronik hastalıkları olanlar var, akıl sağlığı ile sorunlar yaşayanlar var" ifadelerini kullanıyor.

"Üst komuta şikayetlerimizi sabotaj olarak yorumluyor" diyen komutan "Memurlarınıza saygı gösterin. Askerlerinizi ölüme göndermekten ne kazanılır?" sorusunu soruyor.

Komutandan sonra endişelerini dile getiren ancak üst kademe tarafından görmezden gelindiklerini söyleyen askerler tek tek konuşuyor.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ... 03.06.2022 17:48
    Kafkas aksanı ile rusça konuşuyor.
  • Fatih 03.06.2022 15:53
    Putin bir diktatördür. Her diktatör gibi altta kalan halkı da askerleri de kendisi için yaşayan değersiz varlıklar olarak görür. 30.000 Rus askeri ölmüş Putinin bir akşam yemeğinde içeceği şarap kadar etmez. Ama savaş kazanılınca bu da yine diktatörün zaferi olur ve halk yine umursanmaz.
  • ŞAMİL YÜCE 03.06.2022 15:27
    Tarihsel bakıldığında bile RUS Çarları dahil Üst kademe HARİÇ diğer insanların bir değeri var mı? Yok yere milyonlar ölmüş, sürülmüş, yetim kalmış UMURLARINDA OLMUŞ MU.?
  • yıldırım 03.06.2022 14:35
    Rus askerler isyan bayrağını çektiyse ülkesi duman olan Ukraynalılar ne yapsın.
  • Misafir 03.06.2022 14:28
    Bunlar rus askerimi