Rus güçleri Afrika'da sivilleri öldürüyor, madenleri yağmalıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Wagner özel askeri şirketin Afrika genelinde sivillere ve doğal kaynaklara yönelik saldırıları sürüyor.

Rus güçleri Afrika'da sivilleri öldürüyor, madenleri yağmalıyor
Rus güçleri Afrika'da sivilleri öldürüyor, madenleri yağmalıyor
GİRİŞ 04.06.2022 14:02 GÜNCELLEME 04.06.2022 14:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Wagner özel askeri şirketin Afrika genelinde sivillere ve doğal kaynaklara yönelik saldırıları sürüyor.

Wagner paralı askerlerinin özellikle madenleri hedef alan saldırılarının arka planında, değerli yer altı kaynaklarını Rusya'ya kaçırmak ve bundan büyük gelirler elde etmeyi sağlamak olduğu belirtiliyor.

Wagner paralı asker grubunun geçtiğimiz mart ayında Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan altın madenlerindeki Sudanlı, Çadlı, Nijerli işçilere karşı düzenlediği saldırılarda 100'den fazla madenci hayatını kaybetmiş ve Wagner saldırılarından kaçabilen birçok işçi bölgeden kaçabilmişti.

Wagner katliama ortak oldu... Afrika ülkesinde 3 ayda 600'den fazla sivil öldürüldüWagner katliama ortak oldu... Afrika ülkesinde 3 ayda 600'den fazla sivil öldürüldü

Wagner'in 23 Mart 2022 tarihinde altın madenlerine yönelik başlattığı ve sürdürdüğü saldırılarda birçok kişinin ölmesinin yanı sıra yüzlercesi ise günlerce yürüyerek Çad aracılığıyla Sudan'a ulaşmaya çalıştı. Saldırılardan kaçan altın madencilerin birçoğunun susuzluktan ve yaralanmalardan ötürü yolda göç halindeyken hayatını kaybettiği bildirildi.

SİVİLLERİ HEDEF ALAN WAGNER, AFRİKA ÜLKELERİNİN HÜKÜMETLERİYLE ÇALIŞIYOR

Middle East Eye'ın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, hükümetle çalışan Rus paralı askerlerinin Afrika ülkesinde bulunan maden bölgelerine doğru bir askeri güç varlığı kaydırdığı, bunun sonucunda söz konusu bölgelerde çatışmalar çıktığı ve Wagner'in saldırılarda helikopterler ve tanklar dahil ağır silahlar kullandığı ortaya çıktı.

Orta Afrika hükümeti ve yerel milislerle çalışan Rus paralı askerlerinin saldırıları neticesinde sayıları tespit edilemeyen bir dizi altın madencisine de ulaşılamadığı ifade edildi.

WAGNER SALDIRILARINDAN KAÇAN MADENCİLER SUSUZLUKTAN YAŞAMINI YİTİRDİ

MEE'ye konuşan Wagner saldırılarından muzdarip Gazafi Ali Hamad, Rus paralı askerlerinin saldırılarından kaçan bazı kişilerin günlerce yürüdüğünü ve susuzluktan yaşamını yitirdiğini belirtti.

Hamad "Rus saldırıları başladığında söz konusu bölgedeydim. Ana yolları kapatıp rastgele herkese saldırdılar, öldürdüler ve çaldılar. İnsanlar her yöne doğru kaçışmak zorunda kaldı." diye konuştu.

Fransa ve Rusya'yı karşı karşıya getiren katliam... Askerlerin görüntüleri paylaşıldıFransa ve Rusya'yı karşı karşıya getiren katliam... Askerlerin görüntüleri paylaşıldı

Rus savaşçılarının yolları kapatması nedeniyle doğrudan Sudan'a ulaşamadıklarını belirten Hamad, bazı madencilerin motorsikleti bulunduğunu ancak Wagner'in bunlara el koyduğunu söyledi.

Hamad, 9 gün boyunca Çad'a yürüdüklerini daha sonra 2 gün içerisinde Sudan'a ulaştıklarını belirtirken, geride birçok eşyalarını bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi.

WAGNER VE BM BÜNYESİNDEKİ GÜÇLERİN KAÇAKÇILIK FAALİYETLERİNE GİRİŞTİĞİ İDDİASI

Rusya'nın Afrika ülkelerindeki doğal kaynak ve yer altı zenginliklerinden faydalanmak amacıyla birçok bölgede kendi çıkarları için finansman oluşturma arayışında olduğu belirtiliyor.

Wagner'in bu finansman oluşturma arayışında önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor.

Wagner'in yanı sıra Birleşmiş Milletler bünyesindeki Portekizli güçlerin Orta Afrika'da çeşitli kaçakçılık olaylarına karıştığı bildirilmişti.

Ordudan yapılan açıklamada bazı askerlerin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki BM misyonunda görev yaptıkları sırada, Avrupa'ya askeri uçaklarla elmas, uyuşturucu ve altın kaçırma olaylarında kurye olarak yer aldığı kaydedilmişti.

KAYNAK: MEPA NEWS
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • M~e~t~o 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin Esed Amerika'nın katil başkanı ve birçok ülke hepiniz katilsiniz Allah sizleri kahrı perişan eylesin Bu masumların kanlarını da bu olasınız inşallah Rabbim bunları kahrı perişan eyle Mazlumları da cennette rızıklandır Rabbim
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin cümlesini
    Cevapla
  • ameleforce 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen çağırır mısın elin Rus'unu ülkene. Hak etmişsin Afrikalı. Ulan daha doğru dürüst esaretten , sömürge olmadan kurtulamamışsın bir de Rusları çağırıyorsun ki sana yardım etsin diye. En büyük sömürgeciler Ruslardır bilmiyor musun ahmak....
    Cevapla
  • Vanlı Nesrin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktator esad ve suç ortağı rusya ile İran Suriye de milyonlarca masum insanı katletmistir Şimdide aynısını masum Ukrayna halkına yapmaktadırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar