Ummanlı turistin arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor

Çamlıhemşin ilçesinde fotoğraf çektirirken ayağı kayarak dereye düşen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ummanlı turisti arama çalışmalarına üçüncü gününde de devam ediyor.

Ummanlı turistin arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor
Ummanlı turistin arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor
GİRİŞ 05.06.2022 18:24 GÜNCELLEME 05.06.2022 18:24

İlçeye bağlı Ayder Yaylası Galer Düzü mevkiinde iki gün önce fotoğraf çektirirken durduğu kayanın üzerinde dengesini kaybederek dereye düşen 49 yaşındaki Al Rawahi Favvzi Faız Zaid isimli turisti arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT, deniz polisi ve sağlık ekiplerinden oluşan toplamda 50 kişilik ekip, Galer Düzü ile Ayder Yalası arasındaki 4 kilometre başta olmak üzere Çamlıhemşin ilçe merkezine kadar yaklaşık 22 kilometrelik mesafedeki dere yatağında arama çalışmalarını sürdürdü. Öte yandan Zaid’in Ummanlı arkadaşları da arama çalışmalarını yakından takip etti.



Bölgeye gelen turistlerin uyarı levhalarına ve bölge halkının uyarılarına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Rize Valisi Kemal Çeber “Umman Sultanlığı’na bağlı bir vatandaşımızın yaptığı bir yanlışın sonucunda dereye düşmesi bizi üzdü. Bu mevsimler derelerin en coşkulu zamanlarıdır. Vadilerimiz de çok hırçın vadilerdir. İnsanların, turistlerin yol boyunca asılı uyarı işaretlerine, uyarı levhalarına özellikle yöre insanı ve rehberlerinin uyarılarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Buraların güzelliği, buraların vahşiliği, doğallığıdır. Dolayısıyla doğanın ve coğrafyanın buranın fiziki şartlarına uygun tedbir ile hareket etmemiz lazım. Tüm misafirlerimize kendilerine yönelik yaptığımız uyarılara çok dikkat ederek hareket etmelerini rica ediyorum. Biz özellikle fotoğraf çekilmek, video çekilmek, selfie çekilmek için risklerin biraz zorlandığını gözlüyoruz ve böyle üzücü olaylara bunlar neden oluyor” dedi.

50 kişilik ekip ile aramaların titizlikle sürdürüldüğüne vurgu yapan Çeber “Kardeşimizin dereye düşeli 2. günü. Kalabalık bir ekiple, araç gereçle arama faaliyetleri devam ediyor. Yaklaşık 50 kişilik ekibimiz JAK, UMKE, AFAD koordinesinde bölgesel sivil ekiplerimizde aramaya devam ediyor. Bölgede hala karların erimediği yerler var. Dere güzergahında bunlar görülüyor, altından derenin aktığı 10 metre kalınlığında kar tabakaları var. Bu dereler çok büyük vadilere iner ve çok büyük kayaların altından geçer. Buralara ekiplerimizin inmesi de tehlikelidir. Biz öncelikle arama kurtarma ekiplerimizin de can güvenliğini düşündüğümüz için onlar gerekli materyallerle, inebildikleri nokta da dereye inerek arama kurtarma çalışmalarını titiz bir şekilde devam ettiriyor. Maalesef ne kardeşimize ne de ona ait bir emareye rastlanamadı” şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!