ABD, Rus milyarder Abramoviç'in 2 uçağına el koymak için harekete geçti

ABD'de bir mahkeme, Rusya'ya uygulanan yaptırımları ihlal ederek yabancı bir ülkeden Rusya'ya izinsiz uçtukları gerekçesiyle Rus oligark Roman Abramoviç'e ait ABD yapımı 2 uçağa el konulmasına izin verdi.

GİRİŞ 07.06.2022 03:11 GÜNCELLEME 07.06.2022 09:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

New York Güney Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına yanıt olarak ABD Ticaret Bakanlığının Rusya'ya ihracat kontrolleri ile lisans gereklilikleri getiren çeşitli yaptırımlar uyguladığı anımsatıldı.

Bu yaptırımların ABD yapımı uçak ve uçak parçalarına yönelik genişletilmiş yasakları da içerdiği belirtilen açıklamada, Abramoviç'in 2 uçağının yaptırımları ihlal ederek yabancı bir ülkeden Rusya'ya izinsiz uçtuğu kaydedildi.

Açıklamada, Abramovich'in Boeing 787-8 ve Gulfstream G650ER uçaklarına el konulmasına izin verildiği aktarıldı.

Söz konusu uçakların bir dizi paravan şirket üzerinden Roman Abramovich'e ait olduğu belirtilen açıklamada, uçakların toplam değerinin 400 milyon doların üzerinde olduğu kaydedildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 12
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudılere bırşey olmaz..
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'da güvenilmeyen ülkelerin başında ABD gelir.
    Cevapla
  • xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    korsan abd demokrat abd
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa iste ABD ve Avrupa ya yatırım yaparsan adamda böyle el koyar darısı bizim sanatçıların başına hani 20 milyon 30 milyon dolara Miami'den Villa alıyorlar ya İnşallah bir gün onların evlerine de el koyarlar
    Cevapla
  • SDF 1 yıl önce Şikayet Et
    KATİL VE HAYDUT devlet aBd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?