Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, yabancı yatırımcılardan ağaç dikmesini istedi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 2025 yılına kadar ülke genelinde 2 milyar ağaç dikmeyi hedeflediklerini belirterek yabancı yatırımcılara bu girişimi destekleme çağrısı yaptı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, yabancı yatırımcılardan ağaç dikmesini istedi
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, yabancı yatırımcılardan ağaç dikmesini istedi
GİRİŞ 09.06.2022 19:38 GÜNCELLEME 09.06.2022 19:38

Tokayev, başkent Nur Sultan'da toplanan 34. Yabancı Yatırımcılar Konseyinin üyelerine konuştu.

Dünyada karbonsuz ekonomiye geçişin gittikçe aktüel olmaya başladığını kaydeden Tokayev bu alanda çalışmaları yoğunlaştıracaklarını bildirdi.

Kazakistan'da yatırım ortamını iyileştirmenin devletin stratejik görevi haline geleceğini belirten Tokayev, "Yabancı yatırımcılara yönelik açık kapı politikasını güçlendireceğiz. Geçen yıl yabancı ortaklardan ekonomimize yaklaşık 24 milyar dolar yatırım geldi. Halihazırda yabancı yatırımın yüzde 60'ından fazlası ham madde dışı sektörde olması dikkati çekici. Buna çok değer veriyoruz ve yabancı ortaklara karşı tüm yükümlülüklerimizi kusursuz bir şekilde yerine getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Tokayev, 2025'e kadar ülke genelinde 2 milyar ağaç dikmeyi hedeflediklerini belirterek yabancı yatırımcılara da söz konusu girişimi destekleme ve katkıda bulunma çağrısı yaptı.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var