Rusya'dan flaş Taliban açıklaması: Dünyayı ters köşe edecek karar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Afganistan'da Taliban geçici hükûmetinin tanınması ihtimalinin olduğunu söyledi.

Rusya'dan flaş Taliban açıklaması: Dünyayı ters köşe edecek karar
Rusya'dan flaş Taliban açıklaması: Dünyayı ters köşe edecek karar
GİRİŞ 15.06.2022 01:20 GÜNCELLEME 15.06.2022 01:20
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Rus devlet televizyonu Pervıy Kanal'a konuşan Kabulov, Taliban geçici hükûmetinin Ticaret Bakanı Vekili'nin Moskova'ya ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Afganistan'ın bazı ürünlerin alımı konusunda Rusya'ya başvurduğunu aktaran Kabulov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahılın Afganistan'a tahsis edilmesine izin verdiğini ifade etti.

''TALİBAN HÜKÜMETİNİ TANIYABİLİRİZ''

Afganistan'da Taliban hükûmetinin Rusya tarafından tanınması ihtimalini de değerlendiren Kabulov, "Böyle bir ihtimal var. Bunun şartları hem Rusya Devlet Başkanı hem de Dışişleri Bakanı tarafından belirlendi. Bu yönde atılacak ilk adımın kapsamlı, etkin siyasi hükûmetin oluşturulmasıdır. Afgan ortaklarımıza bunu açık açık söylüyoruz. Bu gerçekleştiğinde, ciddi görüşmeler için zemin oluşacak." dedi.

''TALİBAN DEAŞ İLE SAVAŞIYOR''

Kabulov, Rusya'nın Taliban geçici hükûmetinin tanınması konusunda ABD ile başka ülkeleri izlemeyeceğini vurgulayarak "Taliban, bizimle iş birliği yapma ve kabul görmüş uluslararası kurallara göre çalışma konusunda istekli. Onlar, Rusya'nın Afganistan bağlamındaki temel endişelerini anlıyor. Bu endişeler, uluslararası terör ve uyuşturucu üretimidir." şeklinde konuştu.

Taliban'ın Orta Asya ülkeleri için tehdit oluşturmadığını belirten Kabulov, "Taliban, Afganistan'dan kaçan tüm Batı ülkelerinin aksine sadece Rusya için değil başka ülkeler için düşman olan DEAŞ terör örgütü ile gerçekten savaşıyor." ifadesini kullandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Vehabi zihniyetin temsilcilerini Afganistana birakan Abd bunları tanıyan da Rusya. Bizimkilerde görünüş islam olsun da ne olursa olsun tanıyalım .
    Cevapla
  • İçkeme 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içindeki askerlik yapmamış ve vatana(parti adı değil)borcu devam edenlere dikkat edilmeli...Askerlik kutsal bir responsibility...
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Çin Avrupa birliği formatında olduğu gibi Almanya ve Fransanın lokomotif ülkesi olarak Asya birliği oluşturarak Asya kıta ülkelerin birliğe katılım süreci ve kalkınması için çaba sarfetme gayretleri mevcut Türkiye bu durumda ya Avrupa birliğine yada Asya Birliğinde pozisyon alması bekleniyor kilit ülke Türkiye!!!
    Cevapla
  • şevkatlı devletlum 1 yıl önce Şikayet Et
    vaybe zamanında yıllarca savaştığınız insanları tanıma noktasına gelmiş rusya.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanları ortak
    Cevapla
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kullanışlı Sömürgeleri her zaman tanır ve başa getirdikleri kuklalarla bedavadan sömürmeye devam ederler. Yapılan bu
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazar etme
    Cevapla
  • kara murat 1 yıl önce Şikayet Et
    önce biz tanıyalım acilen. dünyada islamiyetin gerçek özü ile uygulandığı .tek gerçek müslüman ülke Afganistan.
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyet ilimde fende teknolojide üreten ve kullanan bir ülke ister İslamiyet 5 nokta şiddetinde bir depremde binlerce insanın öldüğü ülkeyi istemez İslamiyet'in özünü snlamak gerek sadece şekline değil tabi şekline düşman olmakta değil
    Cevapla
  • pöh ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne kadar bos bos konusuyorsunuz,Gercek muslumansa o kadar uyusturucuyu kim uretiyor afganistanda,Gercek musluman bilim ve teknikte ileri olur,bunlar hala daha cahiliye devrinde bu mu muslumanlik,kadının degeri yok,oğlancilik var v.s v.s,biraz arastir be kardesim ilk ayet oku
    Cevapla
  • Hülya 1 yıl önce Şikayet Et
    Her onun için Afkanlılar Afkanistan dan kaçıyor bucak bucak
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz hala yavru vatanı tanımıyoruz ki Afaniztanı en son biz tanırız
    Cevapla
  • savaş 1 yıl önce Şikayet Et
    öyle olduğuna dair hüsnü zanna sahibiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki