Erdoğan 'Artık başının çaresine baksın' demişti! Miçotakis'ten açıklama!

Başkan Erdoğan, "Yunanistan'la toplantı yapmayacağımızı söyledik. Bundan sonra başının çaresine baksın." demişti. Rum Kesimi'ni ziyareti sırasında konuşan Miçotakis'ten Türkiye'yle ilgili açıklama geldi.

GİRİŞ 18.06.2022 18:32 GÜNCELLEME 18.06.2022 20:55
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, temaslarda bulunmak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) gitti.

Rum basınında yer alan habere göre, Miçotakis, Rum kesimi ziyaretinde ilk olarak GKRY lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık başının çaresine baksınlarCumhurbaşkanı Erdoğan: Artık başının çaresine baksınlar


Rum Başbakanlık Sarayı'nda yapılan görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Miçotakis, görüşmede, büyük ölçüde Ukrayna'daki Rus saldırıları sonucunda ortaya çıkan jeopolitik kışkırtmaların önlenmesi için ortak koordinasyonu teyit ettiklerini söyledi.



Miçotakis, son dönemde Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler karşısında da eylemlerini koordine edeceklerini savundu.

"Herhangi bir revizyonist niyet karşısında savunmamız, uluslararası hukuk, güçlü ittifaklar ve Avrupa ailesine katılmamızdır." diyen Miçotakis, diplomasinin dışına çıkan söylemlerin karşısında olacaklarını ileri sürdü.

‘KARARLI VE SOĞUKKANLI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Türkiye ile yaşanan gerginlik konusunda Miçotakis, "Kararlı ve soğukkanlı olmaya devam edeceğiz. Her zaman iletişim kanallarını açık tutarak sakin sulara yeniden geleceğimizi düşünüyorum" dedi.

Rum medyası Miçotakis’in Anastasiadis’le birlikte helenizmi simgeleyen mavi renk takım elbise giydiğine ve mavi kravat taktığına dikkat çekti. Miçotakis ise durumu “Aramızdaki koordinasyon kıyafet tercihimize de yansıdı ancak önceden planlanmış bir şey değildi” sözleriyle değerlendirdi.

Anastasiadis de Yunanistan tarafından verilen tam dayanışma için teşekkürlerini ifade ederek, aynı taktik ve politikayı yürüttüklerini, uluslararası hukuk, müttefikleri ve AB üyesi olmalarının kendilerini koruduğunu savundu.

Görüşmede, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetleri ve Kıbrıs konusunun da ele alındığı kaydedildi.

Miçotakis'in Kıbrıs Rum kesiminde başka temaslar da yapması öngörülüyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Tahir GEDİKLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Diplomasi kanalları açık olmalı olmasınada, sen arkamda Avrupa var VS diye kendi sorununu Avrupa ın sorunu gibi gösteriyorsun.. Sana ozaman şöyle bir soralım miçotakis nerede YUNANİSTAN diye bir ülke.
    Cevapla
  • Önder 1 yıl önce Şikayet Et
    "Noldu paşinyan!!!" Bu replik R. Tayyip Erdoğan tarafından "noldu miço" olarak miçotakis'e söylenecek ama bakalım ne zaman.!!
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço bak babanız abd ve ab ukraynada aynı gazı vermiştiler. şimdilerde ne haldeler görüyorsun.. zaten yunanistana ait bir şey kalmamış şeytan abd nın malı olmuşsunuz var git işine bak gaza gelme...3 saatlik bir işin var.
    Cevapla
  • Cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gerilimlerin söylemlerin hepsinin nedeni belli. Avrupa krizdeki yunani esir aldı. Şimdi amerika çöküyor. Milletin gıkı çıkmasın diye bize saldırtıyorlar yunandaki itlerini. Yüz yıldan fazladır yunanla ugrastiriyorlar bizi. Sanki dengimiz gibi. Hukuku gozetelim gerisini konusmaya bile gerek yok. Ne yapacaksak yapalım.
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin Tayvan da bir hareket yapmazsa Bizim yunan işi beklemeye devam edecek Rusyadan beklenen hareket geldi Ülkece Çin i bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı