Zelenski: Bize ait olan her şeyi geri alacağız!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Mıkolayiv ve Odessa kentlerini ziyaret etti. Ziyaretine ilişkin detayları paylaşan Zelenski, “Güneyden asla vazgeçmeyeceğiz bize ait olan her şeyi geri alacağız” dedi.

Zelenski: Bize ait olan her şeyi geri alacağız!
Zelenski: Bize ait olan her şeyi geri alacağız!
GİRİŞ 19.06.2022 11:53 GÜNCELLEME 19.06.2022 11:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mıkolayiv ve Odessa’da ordudan yetkililerle görüştüğünü aktaran Zelenski, “Güneyden asla vazgeçmeyeceğiz bize ait olan her şeyi geri alacağız. Hem Mıkolayiv’de hem de Odessa'da ordumuzla, bu alanların savunmasından ve bakımından sorumlu tüm yetkililerle toplantılar yaptık. Bölgenin Rus saldırılarından tahribatına ilişkin raporları dinledik. Kayıplar önemli. Birçok ev yıkıldı, sivil lojistik sekteye uğradı ve birçok sosyal sorun yaşandı. Sevdiklerini kaybeden insanlara daha sistematik yardım yapılması talimatını verdim. Yok edilen her şey restore edilecek. Rusya’da halkımızın yaşam arzusu kadar füze yok” dedi.

“GIDA KRİZİ İÇİN GÜVENLİK GARANTİSİ VERİLMELİ”

Bölgedeki askeri yetkililerle limanların güvenliğini konuştuğunu belirten Zelenski, güvenlik garantisi verilmesi karşılığında Ukrayna’nın gıda krizine karşı elinden geleni yapacağını belirtti. Zelenski, “Ekonomik durum, tarım sektörünün çalışmaları üzerine konuşuldu. Limanlarımızın güvenliğini ve tarım ürünlerimizin ihracatı için fırsatları görüştük. Pozisyonumuz açık ve değişmez: uluslararası arabuluculuk yoluyla güvenlik garanti altına alınır alınmaz Ukrayna, Asya, Afrika ve çoğu Avrupa ülkesinde, Rus savaşının neden olduğu dünyadaki gıda krizine karşı koymak için mümkün olan her şeyi yapacaktır” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 12
  • Denizci 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibiler yüzünden insanlar ölüyor şimdi halen konuşuyorsun yok falen filan avrupa daki abilerine anlat derdini
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşta Ukranya askeri yokki Rusya tüm Avrupa ve Amerika’ya karşı savaşıyor savaşanların 95% i paralı askerler
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinde olanları kaybetme de zelensky almayı boşver sen
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şarlatan ülkesini ateşe attı ,Milyonlarca insanı zor duruma düşürdü Yurtdışından silah teçhizat ve maddi yardım gelmese çoktan ülke el değiştirmişti Şimdi söylediği söze bak Ülke tüm kaynakları sonuna kadar sömürülene kadar bu muhabbet devam edecek
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok UKRAYNA lı ölecek diyor !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam