Nijerya'da silahlı saldırılar: 3 kişi öldü, çok sayıda kişi kaçırıldı

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde 2 kiliseye düzenlenen silahlı saldırılarda 3 kişi öldü, çok sayıda kişi kaçırıldı.

Nijerya'da silahlı saldırılar: 3 kişi öldü, çok sayıda kişi kaçırıldı
Nijerya'da silahlı saldırılar: 3 kişi öldü, çok sayıda kişi kaçırıldı
GİRİŞ 20.06.2022 02:15 GÜNCELLEME 20.06.2022 02:16

Nijerya'da Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, motosikletli silahlı kişilerin eyaletin Kajuru bölgesindeki iki kiliseye saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırılarda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Aruwan, çok sayıda kişinin de kaçırıldığını söyledi. Aruwan, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi üzerine bazı eyaletlerde bu taşıtın kullanımı yasaklanmıştı.

Son olarak, 5 Haziran'da Ondo eyaletine bağlı Owo bölgesindeki Katolik kilisesinde ibadet edenlere düzenlenen saldırıda 40 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
İzmir'de peş peşe yangınlar