Ürdün'de tanker faciası: 10 kişi öldü, 250’den fazla kişi yaralandı!

Son dakika: Ürdün'ün Akabe kentinde tankerin patlaması sonucu sızan zehirli gazdan 10 kişi öldü, 250’den fazla kişi yaralandı.

GİRİŞ 28.06.2022 02:50 GÜNCELLEME 28.06.2022 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Açıklamada, Akabe Limanı'ndaki gaz sızıntısı olayının ardından sivil savunma biriminde görevli tehlikeli madde uzmanlarının olay yerinde gereken incelemelerde bulundukları kaydedildi. Patlamanın ardından bölge boşaltıldı.

Ürdün medyasında ise Akabe'de sirenlerin çaldığı ve kentte hoparlörlerden vatandaşların dışarı çıkmaması, evlerinin pencere ve kapılarını kapatmaları yönünde uyarıda bulunulduğu aktarıldı.

ÜRDÜN BAŞBAKANI OLAY YERİNE ULAŞTI

Yerel medyada yer alan haberlerde ayrıca, Başbakan Bişr el-Hasavne'nin İçişleri ve Sağlık Bakanlarıyla birlikte gelişmeleri ve kurtarma faaliyetlerini sahada takip etmek için Akabe'ye ulaştığı duyuruldu.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yer alan habere göre, Ürdün Hükümet Sözcüsü Faysal eş-Şebul, Başbakan Hasavne'nin Akabe Limanı'nda yaşanan olaya ilişkin İçişleri Bakanı başkanlığında bir soruşturma ekibi oluşturulması talimatı verdiğini söyledi.

Akabe'de yaşayan vatandaşların olay yerine yaklaşmamaları uyarısında bulunan Şebul, bölgeye hasta yatakları ve tıbbi malzeme takviyesi gönderildiğini ifade etti.

OLAYIN YAŞANDIĞI BÖLGE ÜRDÜN SİLAHLI KUVVETLERİ'NCE KAPATILDI

Petra'da yer alan diğer bir haberde ise, olayın yaşandığı bölgenin Ürdün Silahlı Kuvvetleri tarafından kapatıldığı, Deniz Kuvvetlerine bağlı dalgıçların çok sayıda yaralıyı kurtardığı ve diğer kurtarma ekiplerine yardım ettiği bilgisi paylaşıldı.

Yaralıların tahliyesi için bölgeye 4 askeri uçağın sevk edildiği kaydedilen haberde, Zerka kentindeki sahra hastanesinin yaralılara müdahale için hazır hale getirildiği duyuruldu.

Haberde ayrıca, Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah'ın Ulusal Kriz Merkezi'nden gelişmeleri takip ettiği ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunduğu aktarıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Vinçle gemiye yüklenirken kablosu kopmuş tankın Ölen müslümanlara Allah Rahmet Eylesin
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    geçen yıl lübnan bu yıl ürdün . yine dizayn peşinde birileri...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira