Putin çok kızacak! Rus yankını şehrin ortasında sergilediler

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilen Rus ordusuna ait T-72 tankı ile obüs, Polonya'nın başkenti Varşova'da sergilenmeye başladı.

Putin çok kızacak! Rus yankını şehrin ortasında sergilediler
Putin çok kızacak! Rus yankını şehrin ortasında sergilediler
GİRİŞ 28.06.2022 11:00 GÜNCELLEME 28.06.2022 11:00

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Ukrayna'da başlatılan askeri harekat 125. gününe girdi.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilen Rus ordusuna ait bir T-72 tankı ile obüs Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan Plac Zamkowy Meydanı'nda (Kale Meydanı) sergilenmeye başladı.

Rus zırhlılarının sergileneceği alanın açılışını Polonya Başbakanlık Sözcüsü Michal Dworczyk ile Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malara yaptı.

"BU TANK, RUS ORDUSUNUN YENİLEBİLECEĞİNİN KANITIDIR"

Sergilenmek üzere Varşova'ya getirilen tank ve obüsün Rusya'nın mağlup edilebileceğine bir işaret olduğunu kaydeden Dworczyk, "En başta Avrupa olmak üzere Polonya'daki pek çok çevre, Rus ordusunun yenilmez olduğunu, Rusya'nın tehlikeli olduğunu ve her ne pahasına olursa olsun Rusya ile bir anlaşmaya varılması gerektiğini iddia etmişti. Ukraynalı askerler tarafından imha edilen bu Rus araçları, kararlılığın, cesaretin ve profesyonelliğin Rus ordusunu yenebileceğinin kanıtıdır. Rus barbarlar sadece Ukrayna'yı savunan askerleri değil sivilleri de acımasızca öldürmeye devam ediyor. Bu durumu Bucha, Mariupol, Severodonetsk ve daha onlarca şehirde gördük" dedi.

 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor