ABD'den son dakika 'Türkiye' açıklaması: Finlandiya ve İsveç önemli adımlar attılar!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin endişelerinin çözümüne yönelik önemli adımlar attığına inandıklarını söyledi.

ABD'den son dakika 'Türkiye' açıklaması: Finlandiya ve İsveç önemli adımlar attılar!
ABD'den son dakika 'Türkiye' açıklaması: Finlandiya ve İsveç önemli adımlar attılar!
GİRİŞ 28.06.2022 20:47 GÜNCELLEME 28.06.2022 20:47
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ile Almanya'dan İspanya'ya seyahat eden gazetecilere uçakta açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Biden'ın yarın bir görüşme yapmasının beklendiğini kaydeden Sullivan, "İki lider, ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ve bölgesel konularda birlikte zaman harcama şansına sahip olacak. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de görüşmede gündeme gelecektir ama ana odak olmasını beklemiyoruz." dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan

"ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"

Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda arabuluculuk yapmayacaklarını, bunun yerine iki ülkenin üyeliğinin NATO'nun çıkarına olduğunu göstermeye çalışacaklarını vurgulayarak, "Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'nin endişelerini çözmeye yönelik önemli adımlar attığına inanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin endişelerinin tamamen çözüleceğine ve bu ülkelerin NATO üyesi olacağına da inancımız tam." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 156
  • İrfan bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ABD ye hiç inanmıyorum..
    Cevapla
  • Ahmet Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD bizim müttefikimiz falan değil aynı şeyi kendisi yapıyor Suriye ye giden silahlar kime gidiyor Yunanistan da kurulan üsler kimin için
    Cevapla
  • umur 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın kapıları açmayın Bugün tamam deyip yarın Nato ya girdikten sonra eski hallerine geri dönseler ne yapabiliriz? Hiç bir şey. Kapatın açmayın kapılara
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya henüz üye olmadılar. Sadece bugünkü toplantıya aday olarak katılacaklar. Taahhütler yerine gelmezse veto edeceğiz. İsveç ile Finlandiya henüz NATO ya girmediler.
    Cevapla
  • Ozca n 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar seytan kandirildik gibi geliyor bugune kadar hangi sozunde durdular aranilan teroristleri teslim etsinler gorelim bunlar rusya korkusuyla yasamaya devam etmeliydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar