Başkan Erdoğan Biden ile görüştü! Beyaz Saray'dan flaş F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği İspanya’nın başkenti Madrid'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin açıklama geldi.

GİRİŞ 29.06.2022 22:11 GÜNCELLEME 30.06.2022 00:44
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki NATO Zirvesi kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin yakın istişarelerin sürdürülmesi konusunda anlaştıkları vurgulandı.

ANLAŞMA MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile üçlü muhtıra imzalayarak, bu ülkelerin NATO'ya katılımına davetin önünü açmasını memnuniyetle karşıladı." ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Ukrayna'ya desteği de ele aldığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna tahılının ihracatının önündeki Rus engelinin aşılmasının önemine de değinildiği aktarıldı.



YAKIN İLETİŞİMİN SÜRDÜRÜLMESİ VURGUSU YAPILDI

Açıklamada, "Liderler, Ege ve Suriye'de istikrarın korunması konusunu da ele alındı. Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi ve iki lider hükümetleri arasında yakın iletişimin sürdürülmesine vurgu yaptı." ifadeleri kullanıldı.

F-16'LARIN SATIŞI

Açıklamada ayıca Biden'ın, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satılması için Kongre'de gerekli gayreti de göstereceği vurgulandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    abd yıllardır kendine göre doğru olanı yapıyor.dış politika çizgileri değişmiyor.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan öyle geliyor galiba
    Cevapla
  • H.yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Baydını kongre takıyormu ki.. Anlaşıldı Baydın yine boşa kürek sallayacak.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bu yerli silah yatırımlarının önü kesilmeseydi (iç mihraklar tarafından) şimdi abd den değil uçak çivi bile almazdık...Onlarda bize istedikleri kararları aldıramazdı...
    Cevapla
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    bu abd başkanı bunlar nokta kadar menfaatleri olsun dik durmazlar virgül gibi eğilirler
    Cevapla
  • Cesur AdAm 1 yıl önce Şikayet Et
    En iyi projemiz ATAK projesidir, ayni yolda ilerlemeliyiz gerekirse pakistandan kendi ucağının üretimini alalım bizim mühendislerimiz orada 10 uçak üretsin o esnada burada üretim hattı kurulup burada üretim hemen başlasın evet son moda bir ucak değil ama çok ucuz ve 1 tane 16 alacağımıza 5 tane üçak yaparız ve SAYISAL ÜSTÜNLÜK bize gecer ALLAH KORUSUN SAVAŞ DURUMUNDA pakistandan parca hata gerekirse ayni ucağı alırız . en kötü çinden alınmalı bu TÜRKİYEDE ÜRETMEK ŞARTI İLE. batıdan alacağımız her silah ve ucak bizi onlara baımlı yapar ve giden paraların bir kısmıda bizi yıkmak için terore finans olarak gider.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu is ambargo olduğunda belli olur. İran yeni bir şey uretemedi 40 yıl önceki teknolojide kaldılar. Ambargo yememeye dikkat etmek akilli olmak gerekir.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam dinleyelim
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Profesör konuşuyor dinleyin bu adamı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!