Türkiye ile Ermenistan arasında kritik mutabakat!

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan sınırının 3. ülke vatandaşlarına açılması için mutabakata varıldığını duyurdu.

Türkiye ile Ermenistan arasında kritik mutabakat!
Türkiye ile Ermenistan arasında kritik mutabakat!
GİRİŞ 01.07.2022 18:40 GÜNCELLEME 01.07.2022 20:22
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan arasındaki kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varıldığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye ile Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki dördüncü görüşme, bugün Viyana'da gerçekleştirilmiştir.

Taraflar, Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varmışlar ve bu konudaki gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişlerdir.

Ayrıca, Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticaretinin mümkün olan en yakın zamanda başlatılması üzerinde mutabakata varmışlar ve bu amaçla gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişlerdir.

Taraflar aynı zamanda, nihai hedef olan iki ülke arasında tam normalleşmenin sağlanması yönünde atılabilecek muhtemel diğer somut adımları da ele almışlar ve normalleşme sürecinin önkoşul olmaksızın sürdürülmesine ilişkin uzlaşılarını yeniden vurgulamışlardır."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce Zengezur koridoru açılmalıydı. Ermenistan kaypak davranıyor.
    Cevapla
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zengezur acil
    Cevapla
  • Sütçü İmam 1 yıl önce Şikayet Et
    Zengezur koridoru tam olarak açılmalı.Tren yolu kara yolu. vs. Bu yolun güvenliği azerbancan türkiye karakolları tarafından sağlanmalı. Yoksa her şey fasa fiso.
    Cevapla
  • turkim muslumanim 1 yıl önce Şikayet Et
    gelene tedbiri elden birak mayin sonucta dusman ulkeden geliyorlar bunlar azerice guzel konusur dikkat etmeziz gerken konu lardan gardas azzeri dilini iyi bilir muhak iyi insanlarda vardir. onlara saygi duyar isine bakarlar ama niyet kotuyse. 1980 deki esen boga hava limanindaki gibi olmasin insallah her geleni. secere si ve hagi pasoportla geldi zaten mit takip ader ve polis de gozetler derim
    Cevapla
  • nural cebi 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar Ermeni nüfusuna sahip olan bir ülkede böyle anlaşmalar normaldir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!