Yunanistan'dan flaş Rusya açıklaması!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın "istenmeyen kişi" ilan ettiği 8 Yunan diplomatın uluslararası sözleşmeleri "ihlal etmediğini" savunarak Rusya'nın tepkisinin "orantılı" olmadığını açıkladı.

Yunanistan'dan flaş Rusya açıklaması!
Yunanistan'dan flaş Rusya açıklaması!
GİRİŞ 02.07.2022 01:36 GÜNCELLEME 02.07.2022 01:36
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya'daki Yunan Büyükelçiliği ve Konsolosluğunda görevli 8 personelin sınır dışı edilmesine ilişkin bugün Rusya'nın Atina Büyükelçiliği nezdinde diplomatik girişimde bulunulduğu belirtildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA GERİLİM ARTIYOR

Açıklamada, Rusya'nın sınır dışı ettiği 8 Yunan diplomatın Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'ni ihlal etmediği savunularak "Rusya'nın tepkisi, ülkemizin söz konusu Rus diplomatlara karşı aldığı tedbirlerle orantılı değil." ifadesine yer verildi.

Atina'nın nisanda "istenmeyen kişi" ilan ettiği Rus diplomatların, diplomatik misyon ile alakası olmayan faaliyetlerde bulunduğuna dair kanıtlar olduğu ileri sürülen açıklamada, Yunan tarafının Rus yetkililerin son zamanlarda Atina hakkında yaptıkları açıklamalardan duydukları memnuniyetsizlik de dile getirildi.

NE OLMUŞTU?

Atina, Rusya'nın Yunanistan'da görevli Diplomatik ve Konsolosluk Misyonlarının 12 üyesini 6 Nisan'da "istenmeyen kişi" ilan etmişti. Rusya da, bu karardan 82 gün sonra 27 Haziran'da, Yunanistan'ın Moskova Başkonsolosluğu ve Moskova Büyükelçiliğindeki görevli 8 personeli, "istenmeyen kişi" ilan etmişti. Yunan Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, bu kararın temelsiz olduğunu savunmuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 57
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan el altından Rus silahlarını Ukrayna'ya destek olarak göndermesi son damla oldu bence. Artık ağızları ile kuş tutsalar Rusya'nın gazabına uğrayacaklar. "Yunanistan 'da Rusya'da ikimiz de ORTADOKS'uz " kılıfına sığınmak Yunanistan'ı kurtaramayacak..
    Cevapla
  • Efsane 1970 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya er yada geç amarikaya köpeklik eden Yunanistan Bulgaristan Romanya almanya Polonya dan hesap soracaktır hemde ağır hesap rusyanin hiç şakası olmaz
    Cevapla
  • Son Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bize kalmadan bitirirler yunanistanî
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırtaki Yunan o kadar kaşındı ki inşallah bizden önce Rusya kaşıntısını giderecek. Miço takis bu yaptıklarının hesabını nasıl verecek
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyon yunan ABD'nin gazına geliyor.Putin şu azgın yunanı vursa biz de kurtuluruz. Dünya da bu şer topluluktan kurtulur.
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım, bunları şaşırt. Musluman ile uğraşacak vakit bulamasinlar
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Amiiiin
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee ne olmu$ yani.! demekki degersiz aptallar ordusu istenmiyorlar i$te ne itiraz ediyorsunuz cekin arabanizi o kaaa kelekler.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi