Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İspanya'daki NATO zirvesinde Avustralyalı mevkidaşı Anthony Albanese ile görüştü. Zirvenin ardından İngiltere basını Trudeau'nun Albanese'in adını unuttuğunu yazdı.

Bu yıl İspanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sona erdi.

Dünya liderleri, Madrid'de düzenlenen oturumlarda biraraya gelirken, Kanada ve Avustralya liderlerinin görüşmesinde ilginç bir an yaşandı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Avustralyalı mevkidaşı Anthony Albanese ile görüşen Trudeau, Albanese'in adını unuttu.

Kameralar karşısında konuşan Trudeau,  Albanese'den bahsederken kısa bir tereddüt yaşamasının ardından "Büyük, ilerici liderle tanışmak bir onur. Avustralya'da bir arkadaşımız olduğu için gerçekten çok heyecanlıyız. Avustralya uzun zamandır arkadaşımız" dedi.

Avustralya Başbakanı Albanese ise toplantının 'çok başarılı' olduğunu söyledi.

Albanese, 'Benzer siyasi bakış açılarımız var ve Başbakan Trudeau beni Kanada'yı ziyaret etmeye davet etti. Ben de onu Avustralya'yı ziyaret etmeye davet ettim' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz eylül ayında ABD Başkanı Biden da, eski Avusturalya liderinin adını unutmuş, Scott Morrison'dan "aşağıdaki adam" olarak bahsetmişti.

KAYNAK: Daily Mail, BBC

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Dr. Ünal 02.07.2022 10:23
    Yorumlar çok cahilce. Kanada'nın GSMH Türkiye'nin 2.5 katı, nüfusu ise yarısından az. Bu azimli insanların oyları ile başbakan seçilir. Kraliçe sembolik cumhurbaşkanıdır. Öyle kraliçe ile olsaydı bu işler Papua Yeni Gine de bir yerde olurdu.
  • kral 02.07.2022 09:37
    DÜNYA yı hep kuklalar yönetiyor arka plan da şeytan ve çocukları var. ALLAH biz müminlere bir daha bir olup güçlü ve diri olmayı nasip etsin.
  • İngiliz kemal 02.07.2022 03:41
    İKİ İNGİLİZ VALİYE BAK BİRBİRİNİN ADINI UNUTMUŞ... KOMİKLEr
  • alpi 02.07.2022 03:01
    olsundu... o çok yakışıklıydı... liyakatın ne önemi olabilirdi. Bütün gereken yakışıkli bir sömürge kölesiydi...
  • Misafir 02.07.2022 00:32
    Ortak yanınız çok kraliçenin seçtği başbakanlarsınız