İngiltere'den Güney Kıbrıs'a askeri güç yığma kararı

İngiltere, Rusya'nın Akdeniz ve Orta Doğu'daki faaliyetlerine karşı Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne (GKRY), Eurofighter Typhoon ve F-35 savaş uçaklarından oluşan bir hava savunma gücü konuşlandıracağını açıkladı.

GİRİŞ 02.07.2022 10:02 GÜNCELLEME 02.07.2022 12:17
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin açıklama yapan İngiltere Strateji Komutanlığı Direktör Yardımcısı Korgeneral Thomas Copinger-Symes, "Kıbrıs Gücü, İngiltere'nin savunması için anahtar rolde" dedi.

İngiltere'nin özellikle Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki Rusya faaliyetlerini dengelemek amacıyla bu askeri yığınağı yaptığı kaydedildi.

2030'lu yıllarda Hint-Pasifik bölgesine daha fazla odaklanacağını açıklayan İngiltere, Cebelitarık, Almanya, Kıbrıs, Umman ve Singapur'daki askeri üslerin "sorunlara hızlı şekilde cevap verebilecek pozisyonda olmaları" planıyla hareket ediyor.

Bu bağlamda 2021 yılında, İngiliz toprağı olan Kıbrıs'taki Dikelya ve Ağrotur üslerinin yenilenmesi ve güçlendirilmesi kararlaştırılmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    sorun yok akdenizde s400ler aktif f35 leri sivrsinek gibi dusurur bir de koral var bu arada konuslu fuze atmaya bile gerek yok tum elektronik sistemlerini yakiyor zaten
    Cevapla
  • Enerji krizi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Amik ovası kıbrıs rum kesmine çokta uzak değil
    Cevapla
  • Gokhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya karsi he he diyelim...yersen tabi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kudurmaya başladılar sen yeterince dünyayı sömürdün ingiltere
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yanda Abd bir yanda İngiltere. Etrafımızı sarıyorlar efendiler. Çok hayra-alamet bir durum değil. Allah sonunuzu hayr eylesin. (Amin)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!