Suriye Milli Ordusu (SMO), terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki Tel Rıfat cephe hattına askeri takviye gönderdi.

SMO kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suriye’nin kuzeyindeki Azez'den hareket eden takviye konvoyunda, personel taşıyıcı zırhlı araçlar, çok namlulu roket atar ve havan topu yer aldı.

SMO, son zamanlarda olası askeri operasyon için tatbikat yaparak hazırlıklarına hız vermişti.

ERDOĞAN: YENi HAREKATLARLA HEDEFİMİZE İLERLEMEYE DEVAM!

Başkan Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargâh Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne sınır ötesine yapılacak operasyonla ilgili mesajlar da vermişti. Erdoğan "Yeni harekatlarla hedefimize ilerlemeye devam edeceğiz" demişti.

- TEL RIFAT'TAKİ DURUM

YPG/PKK'lı teröristler, Rusya'nın hava desteğiyle Şubat 2016'da Tel Rıfat ve çevresindeki bazı yerleşimleri ele geçirmişti.

Terör örgütü, Tel Rıfat ve çevresinden yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, söz konusu nüfus Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

YPG/PKK, buradan Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

TÜRKİYE'NİN VERECEĞİ OPERASYON EMRİNİ BEKLİYORLAR

Türkiye’nin kuzeyine yönelik beşinci harekat sahayı hareketlendirdi. Daha önceki 4 harekatta TSK ile hareket eden Suriye Milli Ordusu (SMO) teyakkuza geçti. Tel Rıfat ve Münbiç kırsalındaki cephe hatlarında elleri tetikte bekleyen SMO askerleri, 24 saat teröristlerin bulunduğu noktaları takip ederken, harekat için Türkiye’den gelecek haberi bekliyor.

"GÖREVE HAZIRIZ"

Cephe hattındaki SMO askerlerinin komutanı Abu Ali Adduno, sık sık saldırı düzenleyen teröristlere anında karşılık verdiklerini söyledi:

"Biz bu saldırıların bir an önce sona ermesini istiyoruz. Bu saldırıların sona ermesi, bölgenin tamamen güvenli hale gelmesi ve teröristlerden arındırılması ile mümkün. Bunun yolu da askeri harekattan geçiyor. Yeni harekatı destekliyoruz, göreve hazırız. Bir an önce harekatın başlaması ve bölgenin özgürleşmesi için Türkiye’den gelecek emri bekliyoruz."

Yorumlar 99 Yorum Var
  • Selahattin 13.07.2022 10:30
    Allah yardımcımız olsun. Busefer kökü kazınır inşallah. Allaha emanet olun … Amiiinnnn
  • Tatar 12.07.2022 14:06
    Ne bekliyorsunuz girin artık ya
  • ilhan 04.07.2022 08:51
    ne gerek var, onlar gelsin ülkemize mazlum bakıma muhtaç sığınmacı olarak bizim askerler onların yerine savaşır
  • Müslim 03.07.2022 17:14
    Büyük devletler Büyük işlerle uğraşır kabuğuna çekilmiş pısırık devletler yerinde sayarlar
  • Melih b 03.07.2022 15:28
    Bilmeyen yazmasın. Smo bizim Arap ordumuzdur. Osmanlı zamanındaki gibi, batı uşaklarına karşı Müslümanlar birleşti. Suriye Türkmenlerine sahip çıkıldı. Smo'ya düşmanlık, Türk askerine düşmanlıktır
Daha fazla yorum görüntüle