Lukaşenko tehdit etti: Sakın bizi kışkırtmayın, karşılık veririz

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna ordusunun birkaç gün önce Belarus'taki askeri tesislere saldırmaya çalıştığını, ancak bunu engellediklkerini söyledi. Putin'in müttefiki Lukaşenko, "Bizi kışkırtmayın" deyip gözdağı verdi.

Lukaşenko tehdit etti: Sakın bizi kışkırtmayın, karşılık veririz
Lukaşenko tehdit etti: Sakın bizi kışkırtmayın, karşılık veririz
GİRİŞ 03.07.2022 15:18 GÜNCELLEME 03.07.2022 15:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakın müttefiki Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna'dan Belarus topraklarındaki askeri tesislere füze saldırısı yapıldığını ancak füzelerin hava savunma sistemleri tarafından durdurulduğunu söyledi.

Belarus Devlet Ajansı Belta'nın haberine göre Lukaşenko, Ukrayna ile savaş istemediklerini ancak kendi topraklarına yönelik bir saldırı olursa karşılık vereceklerini belirterek, "Bizi kışkırtıyorlar. Size söylemeliyim ki, üç gün önce, belki biraz daha fazla, Ukrayna'dan Belarus topraklarındaki askeri tesislere saldırı girişimi gerçekleşti. Ama Pantsir sistemleri Ukrayna tarafından fırlatılan tüm füzeleri engellemeyi başardı" ifadelerini kullandı.

"İDDİALARINA HERHANGİ BİR KANIT SUNMADI"

Ukrayna konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, İngiliz haber ajansı Reuters ise; Lukaşenko'nun iddialarına kanıt sunmadığını kaydetti.

"UKRAYNA'DAKİ SAVAŞA ASKERLERİMİZ KATILMIYOR"

Lukaşenko ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü işgal gitişimine Belarus askerlerinin katılmadığını söylerdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • İDAM ŞART 1 yıl önce Şikayet Et
    Ìdam şaaaarrtttt
    Cevapla
  • Savaşa hayır 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin bunun zincirini biraz uzatmış bahçeyi daha iyi korusun diye. Birazda kis kisledimi boguşmaya hazır vaziyette tutuyor frusya
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyaz Rusya Cumhuriyeti (BELARUS) eğer Ukrayna'ya saldırırsa , Emin olun yanıbaşındaki Polonya seyirci kalmaz. Belarus 'a saldırır. Polonya NATO üyesi... Rusya NATO'yla savaşı göze alamayacağı için Belarus'a sadece silah teçhizat yardımıyla kalır. Fakat devreye NATO da girerse Savaş Doğu Avrupa'da yayılır.
    Cevapla
  • Turandevleti 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu Avrupa 1dünya biziz diyor Rusya'dan korkuyorlar, savaş Avrupa'ya yayıldı seyretsem
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Lukasenko denen köpek sus yerine otur yoksa kisir birakilirisin terörist lukasenko sanada sira gelecek merak etme cehenemin dibine kadar girecen
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Patsnir, bizim TB2 ler tarafından yer bir edilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'