ABD'den yeni Türkiye ve F-16 açıklaması! Duruşumuz değişmedi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Doug Jones, Biden'ın Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarını desteklediğini ve bu konuda Kongre ile çalışmaya istekli olduğunu belirtti.

GİRİŞ 08.07.2022 00:26 GÜNCELLEME 08.07.2022 10:23
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Jones, Washington'daki "Yabancı Basın Merkezi'nde" uluslararası gazetecilere geçen hafta Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesinin sonuçları konusunda brifing verdi.
 

Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'ye satışını engellememiz zorMiçotakis'ten açıklama: Türkiye'ye satışını engellememiz zor

Bu toplantıda, NATO'nun Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle daha da birbirine bağlı bir ittifak haline geldiğinin görüldüğünü belirten Jones, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya resmi olarak davet edilmesini de "tarihi" bir adım olarak nitelendirdi.



'SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK' SORUSU

Jones, AA muhabirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki görüşmesinin ardından Türkiye'nin F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebi konusundaki sürecin nasıl ilerleyeceği yönündeki sorusunu da yanıtladı.



UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE!

F-16 konusunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu ve ABD yönetiminin buna desteğini dile getirdiğini belirten Jones, "Biden, bu satışı destekliyor. Ancak Biden, bu konuda Kongre'nin onayı gerektiğini de açıkça söyledi. İki lider (Erdoğan ve Biden) bu konuda konuştu, bizim yönetimimizin duruşu zirveden sonra da değişmedi. Bu satışı destekliyoruz ve Biden bu konuda Kongre ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi" ifadesini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • Adem Buluş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ula Miço Enerjini Halkına Hizmete Harca Varise Biz Sizin Ne Düşmanlığınızdan Korkarız Nede Dostluğunuz Güveniriz
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem NATOnun Güney kanadını kuvvetlendirmek istiyorsunuz bir sürpriz yapıp f-35 verin dürüst Abd
    Cevapla
  • Kaan alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte Türkiye nato un uşağıydı, şimdi Özgür silahlar yapılmaya başlayınca abd s400 bahanesiyle karşımıza çıkıyor, amaç zayıflatmak acil eylem planı tfx acilen uçurulmalı
    Cevapla
  • Zafer Yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır tavşana kaç yazıya tut, oyalama taktiği, yarın sümüklü yunan başbakan ağlayacak bir şey bulur,haçlı zihniyeti, evancelistler vs.biden döneğini fırdöndü gibi oynatırlar, o nedenle tek çaremiz kendi göbeğimizi kendimiz kesecek donanıma sahip olmaktır, hem de en kısa sürede,ülkemiz için hayırlı düşünen bir elin parmakları kadar ülke var yok, akıllı olup birlik beraberlik içinde toplu güçlü durmamız gerekir, Allah fırsat vermesin kendi sorunlarıyla kanlarıyla boğulsunlar inşallah
    Cevapla
  • Selçuk Hatun 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru. Tuzağa düşmeyelim. Türkü parçalayanlara imkan vermeyelim.
    Cevapla
  • Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainsiniz tabii galleste
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması