Biden'ın eşinden gaf! Özür dilemek zorunda kaldı

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, dün katıldığı bir etkinlikte, Latin toplumunu, Latin Amerikalıların meşhur yemeği "tako'ya" benzetti. Jill Biden bu benzetme için özür diledi.

GİRİŞ 13.07.2022 00:15 GÜNCELLEME 13.07.2022 09:10
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, dün Teksas'ta katıldığı bir konferansta, Latinlere, "Bronx'taki küçük marketler kadar belirgin, Miami'deki çiçekler kadar güzel ve burada San Antonio'daki kahvaltılık takolar kadar benzersizsiniz." şeklinde hitap etti.

'BİZ TAKO DEĞİLİZ' TEPKİSİ

Bunun üzerine Ulusal Hispanik Gazeteciler Derneğinden yapılan açıklamada, Biden'a "Biz tako değiliz." diye tepki gösterildi.

Açıklamada, "San Antonio'daki Latinlerin benzersizliğini göstermeye çalışırken, kahvaltılık takoları kullanmak, kültürel bilgi birikimi ve bölgedeki Latin çeşitliliğine dair hassasiyet yokluğunun bir göstergesidir." ifadesine yer verildi.

ÖZÜR MESAJI

Gelen bu tepkinin ardından Jill Biden'ın Sözcüsü Michial LaRosa, Twitter'dan "Jill Biden, Latin toplumuna yönelik saf hayranlık ve sevginin ötesinde bir amaçla söylemediği sözlerinden dolayı özür diliyor." paylaşımında bulundu.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Jill Biden'ın böyle bir yorumu, eşi Joe Biden'a en az destek veren demografik grubun Latin Amerikalılar olduğunun ortaya konmasından kısa süre sonra yapması da dikkati çekti.

Quinnipiac Üniversitesinin yayımladığı bir ankette, Latin seçmenlerin sadece yüzde 26'sı Biden'ın performansından memnun olduğunu belirtmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Özür filemek nedir ya.. fikri bu işte..
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    namerika nın taktiği son dönemlerde dünyayı gerecek başkanlar seçiyor malum dolar böyle ortamları seviyor , dünya olarak ortak para birimini bırakmazsak etkilenmeye devam ederiz.
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Amarika yı, seçtiklerini zannettikleri, başkanları mı yönetiyor? Tabiki hayır. O halde nerede demokrasi, nerede özgürlük. Bu bunak lar evinin yolunu bilmez.
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    karı-koca ölmüşte, üstüne toprak örtmeyi unutmuşlar, yahuu gidin torun toklu büyütün, halka sesleniş sizin neyinize...
    Cevapla
  • Paol 1 yıl önce Şikayet Et
    O zamam taco
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor