4,74 milyar dolarlık anlaşma! ABD yapımı Abrams tankları ülkeye giriş yaptı

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Polonya askerlerinin eğitimi için ABD yapımı 7 Abrams tankının ülkeye geldiğini açıkladı. Polonya ABD'den 250 yeni Abrams tankı satın almak üzere 4,74 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

4,74 milyar dolarlık anlaşma! ABD yapımı Abrams tankları ülkeye giriş yaptı
4,74 milyar dolarlık anlaşma! ABD yapımı Abrams tankları ülkeye giriş yaptı
GİRİŞ 18.07.2022 19:15 GÜNCELLEME 18.07.2022 19:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Błaszczak, Twitter hesabında, Polonyalı askerlerin eğitim göreceği Abrams tanklarının ülkede olduğunu duyurarak, Polonya'nın ABD'den sipariş ettiği 250 tankın ilk partisi geldiğinde bu araçları kullanmaya hazır olacaklarını paylaştı.

Polonya Savunma Bakanı, "Polonya, tehdit edici bir durumda, saldırganı caydıracak modern ve güçlü bir kuvvete sahip olacak." ifadesini kullandı.

Błaszczak, geçen hafta devlet yayın kuruluşu Telewizja Polska'ya verdiği demeçte, Polonya hükümetinin "Polonya ordusunun savunma kabiliyetlerini önemli ölçüde güçlendirecek" bir anlaşmayla "ABD ile 116 adet kullanılmış Abrams tankının satın alınmasına ilişkin bir sözleşme üzerinde anlaştığını" duyurmuştu.

Polonya nisan ayında da ABD'den 250 yeni Abrams tankı satın almak üzere 4,74 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamış, yetkililer bu anlaşmayı ülkenin savunmasını güçlendirmek için önemli bir adım olarak nitelendirmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • TÜRKİYE SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın etmeyin. bu abd ye güvenmeyin ALMAYIN bize mareşal yardımı dediler, ne kadar askeri hurdaları varsa bize bedava verdiler. sonradanda onların yedek parçalarını bizlere sattılar. almayın şu modası geçmiş demir hurdalarını. silah diye. alacaksanızda yeni teknoloji. ehhh. gönlüm el vermiyor ama. onuda size satmazlar. SAT.MAZ.LAR. BIRAKIN BU HURDALARI.. GELİN REİSİN YANINA
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kullanilmis tank tanesi 20 milyon mu. Pess.
    Cevapla
  • Erekli murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sihalar ve omuzdan atılan füzeler varken tankın pek önemi kalmıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim