Hollanda'dan öneri: Mülteciler kruvaziyerde barındırılsın

Hollanda'da iltica merkezlerinde yaşanan yer sorunları ve belediyelerin mültecilere yer bulamaması sebebiyle kruvaziyerlerin geçici barınma merkezi olarak kullanılması tartışılıyor.

Hollanda'dan öneri: Mülteciler kruvaziyerde barındırılsın
Hollanda'dan öneri: Mülteciler kruvaziyerde barındırılsın
GİRİŞ 22.07.2022 22:14 GÜNCELLEME 22.07.2022 22:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hollanda kamu yayıncısı NOS'ta yer alan haberde Adalet ve Güvenlikten sorumlu Devlet Bakan'ı Eric van der Burg'un mülteci merkezlerindeki yer sorunlarına ilişin açıklamasına yer verildi. Haberde, hükümetin, Hollanda açıklarına demirleyecek üç kruvaziyeri geçici olarak mültecilerin barınması için kullanmayı düşündüğü belirtildi.

Geçici koruma merkezlerinde yoğunluk ve başvuru sürecinin uzunluğu sebebiyle mültecileri aylarca bu merkezlerde beklediği hatırlatılan haberde, Van der Burg'un "Acı gerçek, bu durumun biraz daha süreceğini gösteriyor." şeklindeki sözlerine yer verildi.

BMMYK KRUVAZİYER FİKRİNİ "DİKKAT ÇEKİCİ" VE "TUHAF" BULDU

Haberde, üç kruvaziyerin Hollanda'ya doğru yola çıktığını belirtilirken, bunlardan birinin Amsterdam yakınlarındaki Velsen kasabası açıklarında demirleyeceği kaydedildi.

Diğer iki kruvaziyer için henüz uygun bir yer bulunamadığı belirtilen haberde bazı belediyelerin kruvaziyerin kendi bölgelerinde demirlemesine karşı çıktığı hatırlatıldı. Haberde, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Hollanda Mülteci Konseyinin, van der Burg'un kruvaziyer fikrini "dikkat çekici" ve "tuhaf" bulduğu aktarıldı.

Mülteci hukukçularının ve uzmanlarının görüşlerine yer verilen haberde, bu çözümün "saçma bir fikir" olduğu fakat "hukuken yasaklanmadığı" şeklindeki değerlendirmeler paylaşıldı.

İLTİCA BAŞVURULARI ULUSAL KRİZE DÖNÜŞTÜ

Hollanda'nın Ter Apel şehrindeki iltica başvuru merkezinde aylardır süren yoğunluk ulusal krize dönüştü. Hollanda hükümeti, iltica merkezindeki yoğunluğu azaltmaya çalışırken, Hollanda Kızılhaçı da yeterli yatak olmaması sebebiyle iltica merkezinin bahçesine çadır kurmuştu. Çadırların kaldırılmasına rağmen çok sayıda mülteci bahçede yatmaya devam etmişti. Hollanda Kızılhaçının "gayriinsani" olarak nitelendirdiği durumun düzeltilmesi için Hollanda hükümeti geçen hafta "ulusal kriz ekibi" kurmuştu.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 5
  • Rotterdamlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda halkı 5. Gun calısır oda 40. Saat yapar. Saat 07 ıs bası paydos 15.30 sonra esıyle dostuyla kavesını ıcer. Gezer bırasını ıcer . Keyfıne duskunler yanı. Halk ıcın multecı 3. Sınıf olmasın daha ıyı bunlar ıcın . Gemı olayı dusundurucu amac deport etmek guzel yorumlar var.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    siz daha uyanamadınız adamlar mültecilerin hepsini bir gemiye toplayacak 1000lercesini sonra getirip bizim başımıza bırakacak gemiyle
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kendi insanlarına adaletli başkalarına gelince adalet yok. Bu gemide Hollanda nın kendi üst düzeydekiler kalsın görsün günlerini. Bisiklet süremezsin markete gidemezsin pazara gidemezsin spora gidemezsin. Düşündürücü değil mi.
    Cevapla
  • Muhacir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok aptalca bir teklif.Ya denize atlayıp kayboldular diyerek peyder pey imha edecekler veya başka bir yere postalamanın ayak sesleri. İşçi arıyordunuz işte ucuz ucuz çalışsınlar.Gerekirse kış çadırlarında yaşarlar. Deniz araçlarında ne işleri var? Şeytanca bir fikir.
    Cevapla
  • Karabasan* 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hollandalılar çok kustah multeci insanlara karsı sert bir sekilde kiniyorum kendiniz burgun multeci kalirsiniz ins
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor