KKTC'de piyango bileti skandalı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 8 Ağustos'ta yapılacak özel çekiliş için basılan piyango biletlerinde "Erenköy Mücahitleri" diye yanlışlıkla EOKA'lı teröristlerin fotoğrafının kullanıldığı ortaya çıktı.

KKTC'de piyango bileti skandalı
KKTC'de piyango bileti skandalı
GİRİŞ 24.07.2022 23:07 GÜNCELLEME 24.07.2022 23:28
Bu Habere 269 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 8 Ağustos "Erenköy Direnişi" Günü. Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi, Erenköy Direnişi'nin 58. yıldönümü nedeniyle 8 Ağustos tarihli piyango bileti bastı. Ancak özel çekiliş için hazırlanan biletin üzerinde "Erenköy mücahitleri" yerine EOKA'cı teröristlerin fotoğrafı yer aldı.

TATAR'DAN SERT TEPKİ

Yanlışlığın ortaya çıkması üzerine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan sert tepki geldi.

Tatar, "Çanakkale destanına eş olan şanlı Erenköy Direnişi’ni anmak amacıyla Devlet Piyangoları İdaresi’nin bastırdığı piyango biletlerinde, Rum-Yunan askerleri ile EOKA’cıların çektirdiği fotoğrafları “Erenköy Mücahitleri” diye kullanmak büyük bir gaflettir ve bu asla kabul edilemez. Hiç kimse her nasıl olursa olsun Erenköy mücahitlerimizi, şanlı Erenköy direnişini, ulusal mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi küçük düşüremez. Bu kimsenin haddine değildir" dedi.

"SORUMLULAR GÖREVDEN ALINACAK"

Başbakan Ünal Üstel de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, sorumluların görevden alınacağını belirtti. Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Osman Uzun'dan da açıklama geldi. Uzun, birim sorumlusu olarak görevden affını isteyeceğini duyurdu.

Açıklamada, "Sehven yapılan bir hata sonucu kullanılan görselden dolayı halkımızdan ve Şanlı Erenköy Direnişi kahramanlarımızdan özür dileriz" denildi. Hatalı basılan biletlerse toplatılıyor. 8 Ağustos’ta yapılması planlanan çekiliş de 18 Ağustos’a ertelendi. İkramiye 500 binden 1 milyona çıkartıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 269
  • Tahminci 1 yıl önce Şikayet Et
    Limasollu CB nın düşüncesindekilerin oyunudur.
    Cevapla
  • Alikamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyango biletinin üzerine teröristlerin resmi basılır. Şehitlerin değil kurumu tebrik ediyorum doğru karar.
    Cevapla
  • Umudu Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Grafik hazirlayan sahis rummuydu.Yok öyle isden çikartmak mükafat olur.. bence para cezasi, baski masraflarinin tamami ve geriye dönuk bir aylik maaşini geri almali devlet.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasti basılmıştır içimizdeki hainleri temizlemeli
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    O yanlışlık falan değil, düpedüz özlem... Kuduran insanların stockholm sendromu... Rumlar isterse köklerini kazısın, adamlar bunu istiyor ve özlüyor. Rumlar daha sevimli onlar için. Bizce sıkıntı yok. Onları da rumlarla beraber denize döker sıfırdan bir kıbrıs türk nüfusu oluştururuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...