İngiltere'den endişelendiren koronavirüs uyarısı!

Koronavirüsü salgını Omicron varyantı ve alt türleriyle birlikte başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede hızla artarken, İngiltere'den endişe yaratan bir uyarı geldi.

İngiltere'den endişelendiren koronavirüs uyarısı!
İngiltere'den endişelendiren koronavirüs uyarısı!
GİRİŞ 25.07.2022 00:56 GÜNCELLEME 25.07.2022 01:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İngiltere’nin önde gelen medya kuruluşlarından Express’e konuşan İmmünolog Denis Kinane açıklamalarda bulundu. Ünlü bilim insanı son dönemde koronavirüsü salgınının hızla yayıldığına dikkat çekerken, çok da bilinmeyen bir belirtinin hastalığın gidişatını değiştirebileceğini söyledi.

Kinane, “Geçen yıl aynı döneme göre hasta sayısında bir artış trendi var” dedi. Ünlü bilim insanı Covid-19 hastalarının ağzının içinde bir belirti olabileceğini söyledi. Kinane, “Corona virüsü hastalarında yüksek ateş, öksürük, koku kaybı gibi belirtiler olabilir fakat bir tane belirti var ki bu çok da fark edilmez ve ağzın içindedir” dedi.

Kinane, Omicron’un BA.4 ve BA.5 alt türleri sebebiyle hastalığın hızla yayıldığını söylerken hastaların ağızlarındaki belirtilerden birinin aft olduğunu söyledi. Bilim insanları dil üzerinde pütürtü ve şişkinlik olabileceğini söylerken bu durumun birkaç gün devam edebileceğini söyledi.

Öte yandan Uluslararası Dermatoloji Dergisi’nde yayınlanan araştırmada da bu belirtinin görüldüğü doğrulandı.

Araştırmada, 59 Covid-19 hastasının belirtileri incelenirken hastaların 24’ünde yani yaklaşık yüzde 36.3’ünde aft çıktığı belirtildi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Medyanın hepsi mi satılmış olur? Birinizde içinde olduğumuz biyolojik savaşı haber yapın.
    Cevapla
  • daver 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ben 35 yıl önce de koronaya yakalnmışsım :)
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları korkutmaktan başka yaptığınız bir şey yok. Aft her zaman çıkıyor
    Cevapla
  • insaf 1 yıl önce Şikayet Et
    milleti iyice paranoyak yaptılar.
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsi şeytan hepsi Allah herşeyi bilendir. Para ve kariyer için D.S.Ö nün Melinda Bil Getes fonundan beslendiği yaratık bunlar. İnanmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'