Rusya'daki bir satranç turnuvası sırasında bir robot yedi yaşındaki rakibinin parmağını ezererek çocuğun bir parmağının kırılmasına neden oldu.

Yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde robotun çocuğun parmağını satranç tahtası üzerinde ezmeye başlaması üzerine dört yetişkinin çocuğu kurtarmaya çalıştığı görülüyor. Rus haber ajansı Tass'a göre olay 19 Temmuz'da meydana geldi. Moskova Satranç Federasyonu Başkanı Sergey Lazarev, Tass'a robotun yarışma için özel kiralandığını söyledi.

Lazarev, "Bizim tarafımızdan kiralnan robot uzun süredir birçok yerde uzmanlarla birlikte sergileniyordu. Çocuk bir hamle yaptı ve bundan sonra robotun cevap vermesi için zaman vermemiz gerekiyordu, ancak çocuk acele etti ve robot onun parmağını ezdi. Robot, çocuğun parmağını kırdı. Bu, elbette kötü fakat robotla hiçbir ilgimiz yok" demekle yetindi.

Lazarev daha sonra "Aile savcılıkla iletişime geçmek istiyor. Aileyle konuşarak bu sorunu çözmeye ve aileye elimizden gelen her şekilde yardım etmeye çalışacağız. Robot operatörleri, görünüşe göre, bu durumun tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaktır" dedi.

ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Moskova Satranç Federasyonu başkan yardımcısı Sergey Smagin ise yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir olayın yaşandığını söyleyerek "Ciddi bir şey olmadı. Çocuk daha sonra ödül törenine de katıldı. Çocukla ilgili her şey yolunda. Bazı güvenlik kuralları var ve görünüşe göre çocuk bunları ihlal etti. Bir hamle yaptığında, beklemesi gerektiğini fark etmedi"  dedi.

Smagin, robotun yaklaşık 15 yıldır satranç oynadığını söyledi ve yaşanan olayı "son derece nadir görülen bir durum" olarak nitelendirdi. 

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • _*(1453)*_ 25.07.2022 13:58
    Olacağı bu la havla vela kuvvete illa billahıl alıyul azım.
  • Çiçek 25.07.2022 13:53
    Bak robot düşman gibi bir film vardı TERMİNATÖR AYNI onun gibi bence
  • vatandaş 25.07.2022 13:33
    iyi yapmış.
  • dr garip 25.07.2022 12:50
    robot sinirlenmiş