Hindistan'ın 15. Cumhurbaşkanı seçilen Draupadi Murmu yemin etti

Hindistan’da 18 Temmuz’da yapılan oylama ile Cumhurbaşkanı seçilen Ulusal Demokratik İttifak (NDA) adayı Draupadi Murmu, yemin ederek göreve başladı.

Hindistan'ın 15. Cumhurbaşkanı seçilen Draupadi Murmu yemin etti
Hindistan'ın 15. Cumhurbaşkanı seçilen Draupadi Murmu yemin etti
GİRİŞ 25.07.2022 15:59 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NDTV'nin haberine göre, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) önderliğindeki seçim ittifakı NDA’nın adayı Murmu, ülkenin 15. Cumhurbaşkanı olarak yemin etti.

Parlamentoya seslenen Murmu, ilkokul eğitimi almanın çocukluk hayali olduğunu ve cumhurbaşkanlığı pozisyonuna seçilmesinin, Hindistan’da “yoksulların hayalleri olabileceğini ve bu hayalleri gerçekleştirebildiğini” gösterdiğini söyledi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Murmu, “Cumhurbaşkanı olarak (size) desteğim tam.” dedi.

Cumhurbaşkanı Murmu, yemin töreni öncesi Mahatma Gandhi’nin Raj Ghat’da anıt mezarını ziyaret etti. Murmu, ardından görevden ayrılan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind ile bir araya geldi.

Ülkede eski Cumhurbaşkanı Pratibha Patil'den sonra cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan ikinci kadın olan Murmu, daha önce Odişa eyaletinde bakan ve 2015 ila 2021 yılları arasında Carkand Valisi olarak görev yaptı.

Murmu, 18 Temmuz’daki seçimlerde muhalefetin adayı, tecrübeli siyasetçi Yashwant Sinha’yı geride bırakmıştı.

Hindistan'da cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından değil, parlamento ve eyalet meclisleri üyelerinden oluşan seçmen heyeti tarafından seçiliyor.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    allah din imasn islam nasip etsin allah akıl fikir versin allah bir miilyar aryan türkleri hindularına lanet etsin amin allah bu kadına ailessine akrabalarına çocuklarına atalarına din iman islam nasip etsin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu