KKTC Maliye Bakanı istifa etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Sunat Atun, istifa etti. Atun'dan boşalan koltuğa, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan atandı.

KKTC Maliye Bakanı istifa etti
KKTC Maliye Bakanı istifa etti
GİRİŞ 26.07.2022 13:19 GÜNCELLEME 27.07.2022 08:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Sunat Atun, istifasını Başbakan Ünal Üstel'e sundu.

İstifası kabul edilen Atun'un boşalan koltuğuna ise, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan atandı.

İstifa eden Sunat Atun

Atun'un istifasını bugün 10.00'da sunduğunu belirten Başbakan Üstel, "Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ettik. Partimizin bir milletvekilidir, bundan sonra partimizin bir milletvekili olarak görev yapacaktır" dedi.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel

Bütün çalışmaların KKTC için olduğunu vurgulayan Başbakan Üstel, "Ülkemizin menfaati doğrultusunda hareket ediyoruz. Birlik beraberlik içerisinde ülkemizin sorunlarını hep birlikte aşacağız. Ulusal Birlik Partisi'nde bu tür değişimler her zaman olmaktadır, bu da onlardan biridir" diye konuştu.

Sunat Atun'un yerine atanan Alişan Şan

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • erdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    kibrisi tum aacaktik aghhh
    Cevapla
  • Memoral 1 yıl önce Şikayet Et
    Son secimde kıbrısta kıl payı Türkiye yanlısı parti seçildi. Neredeyse rum yanlısı akıncı kazanacaktı. Kıbrıs halkı milliyetçiliğini kaybetti artık, şimdi olmazsa 20 sene sonra mutlaka rum tarafına tutunacaktır, çünkü halkının imanı cok zayıf vatan sevgiside az, yani bir gün kıbrısı biz istesekte onlar bizi istemeyecek. Hükûmet chp başa gelmeden kıbrısa 3-5 milyon Türkiyeden vatanını seven özellikle evli ve çocuklu aileler yollasın oradaki çoğunluğu kaybetmemeliyiz. Icabinda aralarına dinini bilen 2 milyon suriyeli yerleştirsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıstaki beyaz türklerdendir sunat bey uzun zamn bu görevde bulundu fakat yaptıgı bişey yoktu. Kıb tek in bakırlarını güneye satan kişidir. Kıbrısta siyaset adına bişey bulamazsınız tamamiyle çavuş ahbap siyaseti yapılamktadır. Malesef bunalar ve bu beyfendi gibileri ülkeye degil kendilerine rant devşiren guruplar tarafından kıbrıs yönetilmektedir.
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış biliyorsunuz. İstifa değil görevden aftır o. İstifa mı kaldı artık
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    İstifi değildir o affını istemiştir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!