Filipinler'de 7,1 büyüklüğünde deprem

Filipinler'in Luzon kentinde 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başkent Manila'da da hissedildi.

GİRİŞ 27.07.2022 07:40 GÜNCELLEME 27.07.2022 09:36

Depremin merkez üssü, Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası. 7,1'lik depremden sonra, başkent Manila'da parlamento binası boşaltıldı. Metro seferleri tedbir amaçlı durduruldu.

Yerin 40 kilometre altında olan depremden sonra, tsunami uyarısı yapılmadı.

Filipinler Sismoloji Ajansı Başkanı, Abra bölgesinde toprak kayması ihbarı aldıklarını söyledi. Yine Abra bölgesinde bir hastane tahliye edilirken, çok sayıda artçı sarsıntı da oldu. Depremin hissedildiği birçok bölgede elektrik kesintileri de yaşandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak