Almanya'da panik havası! Enerji krizi ülkeyi vurdu: Elektrikli ısıtıcılar yok satıyor

Rusya'nın vanaları kısmasının ardından Avrupa'da enerji krizi nedeniyle panik yaşanıyor. Edinilen yeni bilgiye göre, halk yaz ortasına elektrikli ısıtıcı almaya başladı.

Almanya'da panik havası! Enerji krizi ülkeyi vurdu: Elektrikli ısıtıcılar yok satıyor
Almanya'da panik havası! Enerji krizi ülkeyi vurdu: Elektrikli ısıtıcılar yok satıyor
GİRİŞ 02.08.2022 19:56 GÜNCELLEME 02.08.2022 19:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya'da kış aylarında olası bir enerji krizinin yaşanabileceği endişesiyle vatandaşlar şimdiden evlerine elektrikli ısıtıcılar almaya başladı.

Piyasa araştırma firması GFK'ye göre, Almanya'da 2022'nin ilk altı ayında 600 bin elektrikli ısıtıcı satıldı. Satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığına dikkat çekildi.

Berlin'de elektrikli ürünler satan Eisen Doring mağazasının sahibi Frank Doring, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "son iki ayda elektrikli ısıtıcıların satışında büyük artış yaşandığını ve ellerindeki ısıtıcıların tükendiğini" söyledi.

HEPSİ ÇOKTAN TÜKENDİ

Doring, "Tedarikçilerin ne zaman yeni ısıtıcı getireceği hakkında yorum yapamam. Çünkü hepsi çoktan tükendi. Bu büyük bir sorun." ifadelerini kullandı.

Almanya kenti ısıtmayı kapattı, soğuk duşa geçtiAlmanya kenti ısıtmayı kapattı, soğuk duşa geçti

Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacakBerlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak

HER ŞEY TÜKENDİ

Frank Doring, "Isıtıcılar belki de eylül, ekim ya da kasımda gelir. Hiçbir şirket teslimatın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini söyleyemez. Çünkü her şey tamamen tükendi. En büyük sorun da bu. Herkes elektrikli ısıtıcı almak istiyor çünkü gaz yoksa ev soğuk demektir." dedi.

Elektrikli ısıtıcı arayan müşterilerden Petra, Alman hükümetinin enerji tüketiminin azaltılmasını istemesinden sonra, "gaz tedarikinin azalması ya da fiyatının daha da artması durumunda daha çok elektriğe bel bağlamak zorunda kalmaktan endişe duyduğunu belirtti.

Petra, "Korkum şu ki sorunlar yaşanacak. Isıtıcım olmazsa ve biri sağlık sorunları yaşarsa, en azından sıcak bir banyo gerekecek. Belki ileride sıcak suyla duş alamayacağız. İşte bu yüzden acilen bir elektrikli ısıtıcıya ihtiyacım var." diye konuştu.

PARANIZ VARSA ALIN

Almanya'da öğrenci olan Jason da elektrikli ısıtıcı alıp almayacağı sorulduğunda, "Herkesin bunu almaya parası yok. Ama paranız varsa, alın." dedi.

KARNEYLE GAZ

Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli hatlardan olan Kuzey Akım doğal gaz boru hattı üzerinden gaz sevkiyatının "teknik nedenlerden ötürü" azaltılması üzerine, petrol ve doğal gaz uzmanı Thomas O'Donnell, "Bu kış muhtemelen doğal gazda yüzde 30 eksiğimiz olacak. Bu da herkesin gaza ulaşamayacağı ve karneyle dağıtım olacağı anlamına geliyor." açıklamasında bulundu.

 

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bu konuyu çözer merak etmeyin
    Cevapla
  • Hilmi ÇOBAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyle kuru fasulye yiyip kendi gazlarınımı üretecekler şu gavur aşıklığından vazgecin yeter bir bitin artık ya !
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlata anlata bitiremedikleri almanya boş balonmuş yıllardır bizde dopalgaz depoları yapıldı yüzen depo gemi alındı bir çok sondaj arama gemisi neye lazım diyenler neymiş bu devran hep göyle gitmez imiş işte devlet yönetimi bu gün bu yıl değil 2050 2070 diyor başkan gelecek elbet geliyor yapan görmesede geridekilere refah bırakıyor
    Cevapla
  • Envers 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın işini bizim CHP çözer her sokağa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor