Suudi Arabistan, Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırıldığını duyurdu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kabe'nin etrafına konulan bariyerler, umre mevsiminin başlamasıyla eş zamanlı olarak kaldırıldı.

Suudi Arabistan, Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırıldığını duyurdu
Suudi Arabistan, Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırıldığını duyurdu
GİRİŞ 03.08.2022 03:07 GÜNCELLEME 03.08.2022 03:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Haremeyn İşleri Başkanlığı, umre mevsiminin başlamasıyla eş zamanlı olarak Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırıldığını duyurdu. Haremeyn İşleri Başkanlığı, sosyal medya hesabından bariyerleri kaldırma çalışmalarından görseller de paylaştı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Haremeyn) İşleri Genel Başkanı ve Kabe imamı Abdurrahman es-Sudeysi de yaptığı yazılı açıklamada, "umre mevsiminin başlamasıyla birlikte Kabe'yi çevreleyen bariyerlerin kaldırılmasının onaylandığını" aktardı.

Sudeysi, Kabe'nin etrafındaki bariyerlerin kaldırılması kararının özellikle umre döneminde Mescid-i Haram'da yaşanan yoğunlukta Müslümanların ibadetlerini yerine getirmesini kolaylaştıracağını söyledi.

İLK KEZ 1 TEMMUZ 2020'DE KONMUŞTU

Suudi Arabistan yönetimi, Kabe'nin etrafına bariyerleri ilk kez COVID-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 1 Temmuz 2020'de koymuştu. COVID-19 salgınının seyrine göre dönem dönem kaldırılıp yeniden konulan bariyerler, 2022 hac mevsiminde de Kabe'nin çevresinde mevcuttu.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Kabe tüm müslümanlara açılmalı..Suud gayri müslim otellerine müşteri sağlamak için kullanıyor..2 günlük HAC 40 güne çıkarıldı..Müslümanlar sömürülüyor hemde gayri müslimlwer tarafından. 100 000 TL ye en ucuz hac..Dünya turu yaparsın...
    Cevapla
  • HASAN ÇETİNKAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun mü'minlerin Kabe ile hasreti bitmiş,yine de ücretlilerin izdiham oluşturmadan tavaflarını yapmaları dileğiyle Rabbım cümlesinin ibadetini kabul eylesin.
    Cevapla
  • Turkish 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırılması gereken şeyler o iğrenç saat ile Kabe'yi gölgeleyen yahudi tasmaların oteli. Batıyı falan boşverin, Türkiye olarak eğer sefer yapılacaksa ilk alınması gereken yer Mekke olmalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ım isteyen herkesi kavuştur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!