25 yılın ardından ABD'den Tayvan'a en üst düzey ziyareti gerçekleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye ada otoriteleri tarafından 'Şeref Madalyası' tevdi edildi.

ABD ve Çin arasında yükselen Tayvan gerilimi dün akşam saatlerinde zirveye çıktı. 25 yılın ardından ABD'den Tayvan'a en üst düzey ziyareti gerçekleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin'in askeri müdahale de dahil tüm tehditlerini görmezden geldi. Ziyareti siyasi bir kazanım olarak niteleyen Tayvan cephesi ziyaret boyunca da Çin'i kızdıracak adımlar atmaktan kaçınmadı. Pelosi'ye, ada otoriteleri tarafından 'Şeref Madalyası' tevdi edildi.

PELOSI’NİN ZİYARETİNDE ÇIN’I KIZDIRACAK GÖRÜNTÜ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Tayvan'ı ziyareti kapsamında, bu sabah beraberindeki 5 kişilik kongre heyetiyle Tayvan lideri Tsai Ing-wen ile bir araya geldi.

Tsai, görüşmede, Pelosi'ye, Tayvan'daki hükümetin devamı olduğunu öne sürdüğü Çin Cumhuriyeti'nin "Uğurlu Bulutlar Düzeni" adı verilen şeref madalyası ve özel şeridini takdim etti.

"ÇİN'İN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Tayvan lideri, Pelosi ve heyetine kritik bir dönemde Tayvan'ın yayında olduklarını somut olarak gösterdikleri ve ABD'nin Tayvan'ın kendini savunmasına desteğini ifade ettikleri için teşekkür etti.

"ABD'NİN DAYANIŞMASI HAYATİDİR"

Pelosi de Kongre adına kendisine tevdi edilen onur için Tsai'ye teşekkür ederken, "ABD'nin Tayvan ile dayanışması hayatidir. Tayvan'da ve dünyanın geri kalanında demokrasiyi koruma kararlılığımız değişmemiştir. Ziyaretimiz, ABD'nin Tayvan'a destek sözünü terk etmediğini açıkça göstermiştir." dedi.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Kosovali 03.08.2022 15:49
    it iti ISIRMAZ ben daha da söz bilmem... buarın tarihi pislik olurda insallah birbirinizi haritadan silersiniz....
  • Ömer YILDIRIM 03.08.2022 15:39
    çin uçağın düşebilir diyince sesin çıkmadı birkaç gün sonra gideceğim dedin hayırdır küresel çete seni tehdit mi etti korkma ben varımmı dedi
  • zafer 03.08.2022 15:12
    ABD 5 ÇİN 0 İLK golu abd attı. Çin ekonomide ve askeri alandaki gücünü fark edemiyor. Yöneticileri düşük referanslı kişiler. Ana kapitaller yönetiyor. Şi Pengi kimler iktidara getişrmişse onu dinlemek zorundadır. Sahipsiz Müslüman UYGUR Türklerine gelince dişi ve tırnakları sökülmüş Çinliler derisini soyun bakalım yapabilecek misiniz? Batı parayı çekse fabrikaları kapatsa çin biter. ABDE ve Batının kölesi Çinlilerdir.
  • Murat 03.08.2022 15:06
    Ayni senaryoyu bir kac ay once ukranya rusyada gormustuk simdi yeni verziyonu tayvan cinde gorecez bu sefer gise rekoru kirilacak
  • deli kız 03.08.2022 15:01
    yiyin birbirinizi..
Daha fazla yorum görüntüle