Tüm ülkelere örnek olacak adım! ABD'den telefon dolandırıcılığını bitirecek hamle

ABD, otomatik aramaları etkinleştiren telekom şirketlerine karşı yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor. Tüm Dünya'ya örnek olacak bu uygulama ile Türkiye'de de uygulanırsa telefon dolandırıcılığının önü kesilebilir.

Tüm ülkelere örnek olacak adım! ABD'den telefon dolandırıcılığını bitirecek hamle
Tüm ülkelere örnek olacak adım! ABD'den telefon dolandırıcılığını bitirecek hamle
GİRİŞ 04.08.2022 13:49 GÜNCELLEME 04.08.2022 13:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de olduğu gibi telefon dolandırıcıları çoğunlukla Robocall ya da Türkçe adıyla otomatik arama yöntemini kullanıyor. Robocall, bilgisayar sistemi üzerinden otomatik yapılan ve önceden kaydedilmiş bir mesajı paylaşan aramalara verilen isim.

Her gün pes etmeden sizi arayan dolandırıcıların aramalarından kurtulabilirsinizHer gün pes etmeden sizi arayan dolandırıcıların aramalarından kurtulabilirsiniz

Geçmişte daha çok tele pazarlama ve özellikle Amerika’da seçim öncesi adayların paylaştığı politik mesajlar ve anketlerle ortaya çıkan Robocalls, bugün insanların kişisel bilgilerini telefon konuşması üzerinden ele geçirip, kötü amaçlarla kullanılması ile ünlenmeye başladı. Rabocall'a alternatif olarak robot aramalar, spam aramalar ya da sahte aramalar da denilebiliyor.

Türkiye'de de her gün binlerce vatandaşın maruz kaldığı "devlet destekli internet ya da Türk Telekom'a numara taşıma" aramalarının hepsi robocall aracılığıyla yapılıyor. 

ABD'DE ROBOCALL'A DOLANDIRICILARA BÜYÜK DARBE

ABD'de 50 eyalet başsavcısı, telefon dolandırıcılığına karşı mücadele için güçlerini birleştirdi. Josh Stein, Todd Rokita ve  Dave Yost, yeni  Anti-Robocall Dava Görev Gücü'nün oluşumuna öncülük ediyor. Stein tarafından yapılan duyuruda grubun ABD numaralarına yapılan yabancı otomatik aramalara göz yuman telekom şirketlerine karşı yasal işlem başlatma üzerine odaklandığını söyledi.

Başsavcı Stein, Telekom şirketlerinin otomatik aramalar için çoğunlukla herhangi bir işlem yapmadıklarını ve hatta çoğu durumda sabit gelir karşılığında kasıtlı olarak otomatik arama trafiğine izin verdiklerini söyledi.

Kuzey Carolina Başsavcısı Josh Stein

Stein yaptığı açıklamada "Biz... eyalet ve federal yasaları ihlal eden telefon şirketlerine karşı harekete geçeceğiz. İzin verdikleri soygunculara göz yumduklarında şirketleri sorumlu tutmak için ülke çapında bu görev gücünü oluşturmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Başsavcı, Amerikan telefon numaralarının günde 33 milyondan fazla dolandırıcılık amaçlı robocall çağrı aldığını söyledi. Bu aramalara yaşlıları hedef alan Sosyal Güvenlik dolandırıcılıkları ve hediye kartı dolandırıcılıkları da dahil.

Anti-Robocall gurubuna göre telefon sağlayıcıları para kazandığı sürece tüketicilerin otomatik aramalar almaya devam edeceğini belirtti.

Ülkemizde de benzer bir karar uygulanırsa telefon dolandırıcılarına büyük bir darbe vurulabilir.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Guzel Simdi Hintli Dolandiricilar Yandi ...Haram para Kazanamazlar 60 - 70 - 80 Yastakilari Kandirarak Para Caliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı