Lübnan, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınını şiddetle kınadı

Lübnan, fanatik Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa baskınını şiddetle kınadı.

Lübnan, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınını şiddetle kınadı
Lübnan, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınını şiddetle kınadı
GİRİŞ 07.08.2022 18:44 GÜNCELLEME 07.08.2022 18:44

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, kınama açıklamasını Twitter hesabından paylaştı.

Açıklamada, Lübnan Dışişleri Bakanlığının, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlendiği baskını şiddetle kınadığı ifade edildi.

Baskının, uluslararası yasalar ve Kudüs'teki tarihi ve yasal statünün ihlali anlamına geldiği kaydedilen açıklamada, Müslümanların provoke edilip istikrarın bozulmasının hedeflendiği vurgulandı.

- MESCİD-I AKSA'YA BASKIN

İsrail polisinin eşliğinde Yahudi yerleşimciler, gruplar halinde Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Itamar Ben-Gvir, Yahudilerin dini bayramı Tişa BeAv nedeniyle fanatik Yahudi yerleşimcilerle Aksa baskınına katılmıştı.

İsrail polisi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya girmiş, avluda bulunan Müslümanları zor kullanarak buradan uzaklaştırmıştı. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarında demir barikatlar kurarak Müslümanların girişini engellemişti.

Baskını takip eden AFP foto muhabiri Filistinli Ahmed Garabli'nin polis tarafından darbedilerek gözaltına alındığı ancak daha sonra serbest bırakıldığı bildirilmişti. İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilerin Aksa baskınını izleyen diğer Filistinli gazetecileri de tartakladığı, Al Mayadeen televizyonu kameramanı Muhammed Şükrü Uşşu'yu darbettiği, ekipmanına zarar verdiği ve gözaltına aldığı aktarılmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı