Google veri merkezinde patlama meydana geldi

Google'ın ABD'nin Iowa eyaletinde bulunan veri merkezinde patlama meydana geldi.

Google veri merkezinde patlama meydana geldi
Google veri merkezinde patlama meydana geldi
GİRİŞ 09.08.2022 10:29 GÜNCELLEME 09.08.2022 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google'ın en büyük veri merkezlerinden birinde patlama meydana geldi. Patlama sonra 3 işçi ağır yaralanırken Google'ın Arama, Haritalar ve YouTube servislerinde küresel çapta kesintiler yaşandı. Patlamanın elektrikli kaynaklı olduğu açıklandı.

Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada ABD’nin Iowa eyaletindeki Council Bluffs’taki veri merkezinde meydana gelen elektrik kazası sonucunda üç elektrikçinin ağır şekilde yaralandığı belirtildi. Kazanın, Pazartesi günü öğle saatlerinde veri merkezi binalarının yakınındaki bir trafoda meydana geldiği belirtiliyor.

Kaza sırasında trafoda çalışan işçilerde önemli derecede yanıkların olduğu öğrenildi. Yaralı elektrikçiler acil olarak hastaneye kaldırılırken, taşınma sırasında üç işçinin bilincinin açık olduğu belirtiliyor. Yaralıların son sağlık durumu hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Londra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyorLondra'daki veri merkezlerinin tükettiği elektrik nedeniyle konut inşa edilemiyor

Patlamanın yaşandığı veri merkezi 2009 yılında çalışmaya başladı. Google’ın en büyük veri merkezlerinden biri olan Council Bluffs tesisi, şirket için büyük önem arz ediyor. Google, dünya çapında bu şekilde 22 adet daha veri merkezine sahip. Bu veri merkezlerinin 14 tanesi ise ABD sınırları içerisinde.

APPLE'IN DA VERİ MERKEZİNDE KAZA MEYDANA GELMİŞTİ

Apple'ın Kuzey Karolina eyaletinde bulunan devasa veri merkezinde soğutma sistemlerinde kullanılan kimyasalların sızması sonucu beş personel zehirlenmişti.

Apple yaptığı açıklamada personellerin sağlık durumunun iyi olduğunu ve sızıntının tespit edilerek kapatıldığı açıklamıştı.

Apple'ın Kuzey Karolina eyaletindeki veri merkezi iCloud verilerin depolandığı en büyük veri merkezlerinden bir tanesi. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan terör örgütü bomba paketi bırakmıştır ne elektriği...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti