SpaceX, 52 Starlink uydusu daha fırlattı

SpaceX, Starlink internet uydularından oluşan bir başka büyük partiyi Alçak Dünya Yörüngesine (LEO) fırlattı. 52 uydunun daha fırlatılmasıyla toplam Starlink uydu sayısı 3 bin 9'a yükseldi.

SpaceX, 52 Starlink uydusu daha fırlattı
SpaceX, 52 Starlink uydusu daha fırlattı
GİRİŞ 10.08.2022 10:40 GÜNCELLEME 10.08.2022 11:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SpaceX'in Falcon 9 roketi, Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılarak 52 Starlink uydusunu Alçak Dünya Yörüngesine (LEO) yerleştirdi.

Fırlatmadan sekiz dakika sonra, Falcon 9'un roketinin ilk aşaması, Florida kıyılarında Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış SpaceX'in insansız gemisine başarıyla dikey iniş gerçekleştirdi.

SpaceX 3 Ağustos 2022'de Starlink uyduları 53 derecenin üzerindeki enlemlerde 10 dereceye kadar olan yükseklikleri kullanarak iletişime izin vermek için özel geçici izin adlı. Starlink uydularının önceki yükseklik izni 25 derece veya biraz daha altındaydı. Bu, bu özel iznin uygulanmasından bu yana Starlink uydularının ilk fırlatılışı oldu.

Bu başarılı fırlatma, SpaceX'in 178'inci göreviydi. Ayrıca şirketin 2022'deki 35'inci görevi oldu. LEO'daki toplam Starlink uydusu sayısı ise 3 bin 9'a yükseldi.

SpaceX, toplamda 12 bin Starlink uydusu fırlatma iznine sahip. Şirket uzun bir süredir izin verilen uydusu sayısını 30 bine çıkartan izin başvurusunun onaylanmasını bekliyor.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    tekele hayır neyın pesınde
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    hayra alamet değil bu küreselci mikroplar
    Cevapla
  • veteriner 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin beynini pişirecekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!