Rüşvetten suçlu bulunan Samsung Başkanı Lee Jae-yong affedildi

Güney Kore'de rüşvet suçundan tutuklu bulunan Samsung Electronics Yönetim Kurulu Başkan Lee Jae-yong'un 'ekonomi için' affedildi.

Rüşvetten suçlu bulunan Samsung Başkanı Lee Jae-yong affedildi
Rüşvetten suçlu bulunan Samsung Başkanı Lee Jae-yong affedildi
GİRİŞ 12.08.2022 14:49 GÜNCELLEME 12.08.2022 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung'un başkan yardımcısı Jay Y. Lee,  bürokratlara 16 milyon euro rüşvet vermekle suçlanıyordu.

Lee, 2017 yılında 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ardından suçlamaları reddettikten sonra hapis cezası kısaltılmış ve ertelenmişti. 

Daha sonra tekrar Lee, 2021 yılında yeniden 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 13 Ağustos 2021'de şartlı tahliye kararıyla tahliye olmuştu.

Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, 15 Ağustos Ulusal Bağımsızlık Günü dolayısıyla aralarında Lee'nin de bulunduğu 1691 mahkumun affedildiğini açıkladı.

Dünyanın en zengin 278. kişisi olan Lee, 30 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından 18 ay hapis yattıktan sonra geçen yıl ağustos ayında şartlı tahliye edilmişti. 

Devlet Başkanı Yoon, söz konusu af kararıyla Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren insanların geçimlerini istikrara kavuşturmayı, sıradan vatandaşlar, küçük işletmeler ve tüccarlar da dahil olmak üzere toplumun savunmasız üyelerine geri dönme fırsatı ve umudu vermeyi umduğunu kaydetti.

Af kararı, Yoon'un mayısta göreve gelmesinin ardından ilk özel af kararı oldu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rüşvet işe yaramış, anlaşılan. Dünkü bir haberde de tren biletine fazladan 25 sent veren Hintli bir avukatın 22 yıl sonra davayı kazandığı yazıyordu. Sonuç olarak ninem yine haklı çıktı: m=mc2:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!