Kilisede 41 kişi ölmüştü... Arap ülkelerinden peş peşe taziye mesajları

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Tunus ve Cezayir, Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısındaki Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajları yayımladı.

GİRİŞ 14.08.2022 23:28 GÜNCELLEME 14.08.2022 23:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangından derin üzüntü duyulduğu dile getirildi.

Açıklamada, yangında vefat edenler adına Mısır halkı ve hükümetine taziye dilekleri iletilirken, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.

BAE, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn, Tunus ve Cezayir dışişleri bakanlıklarının açıklamalarında da söz konusu kilise yangınında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi ve Mısır'la dayanışma mesajı verildi.

Katar haber ajansının (QNA) Twitter hesabında yayımlanan taziye mesajında da Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin, yangında hayatını kaybedenler için Mısır Cumhurbaşkanı'na başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilediği aktarıldı.

- NE OLMUŞTU?

Kahire'nin batısındaki İmbaba bölgesinde yer alan Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde ayin sırasında yangın çıkmıştı.

Mısır Kıpti Kilisesi, yangında 41 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Mısır Sağlık Bakanlığı ölü sayısını 41 olarak teyit ederken yaralı 12 kişinin hastanede tedavilerinin sürdüğünü açıklamıştı.

Mısır İçişleri Bakanlığı da yangının elektrik kaçağı nedeniyle kilisenin ikinci katında bulunan bir klimanın tutuşması sonucu meydana geldiğini ve kontrol altına alındığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırı tekrar karıştırma oprasyonları...Müslümanlara saldıracaklar...
    Cevapla
  • başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yersen adamları kapatıp vermişler ateşi
    Cevapla
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz müsrif ler gazzeye bobma yağarken kardeşlerimiz şehit edilirken sesiz kalan firavunun evlatları kilisedeki ölümümü dert ettiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistinde hergun oluyor insanlar neden taziye yazyinlamiyorsunuz kilise seviciler
    Cevapla
  • Aladinn 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde Milyonlarca Müslüman ölürken giklari cikmayanlara taziye peşinde koşan gayretkeş eziklere yazıklar olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'