Nijerya'da rehin alınan 35 kişi kurtarıldı

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde silahlı çeteler tarafından rehin alınan 35 kişinin operasyonlarla kurtarıldığı duyuruldu.

Nijerya'da rehin alınan 35 kişi kurtarıldı
Nijerya'da rehin alınan 35 kişi kurtarıldı
GİRİŞ 15.08.2022 03:45 GÜNCELLEME 15.08.2022 03:47

Nijerya'da Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, eyaletin Sabon Gero bölgesinde silahlı kişilere yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Aruwan, operasyonda 35 çocuk ve kadının kurtarıldığını söyledi. Operasyonlarda çok sayında silahlı çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini aktaran Aruwan, çetelere ait silahlar, motosikletler ve önemli mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti.

Rehinelerin ne zaman kaçırıldığına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı. Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor ancak buna rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Ülkede artan güvenlik sorunlarıyla mücadele kapsamında fidye ödenmesi yasaklanmıştı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak