Suudi kadın, Twitter kullandığı için 34 yıl hapis cezası aldı

The Guardian'ın haberine göre; Leeds Üniversitesi'nde okuyan ve tatil için ülkesi Suudi Arabistan'a dönen Salma al-Shehab, Twitter hesabı olduğu ve muhaliflerle aktivistleri takip edip retweetlediği için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Suudi kadın, Twitter kullandığı için 34 yıl hapis cezası aldı
Suudi kadın, Twitter kullandığı için 34 yıl hapis cezası aldı
GİRİŞ 17.08.2022 10:37 GÜNCELLEME 17.08.2022 10:53
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İngiltere'de okuyan üniversite öğrencisi Salma al-Shehab, Twitter kullandığı için hapis cezası aldı.

CEZA İLK ÖNCE ÜÇ YILDI

İki küçük çocuk annesi 34 yaşındaki Salma al-Shehab, bir internet sitesini "kamuoyunu huzursuz etmek ve sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmak" amacıyla kullanmak suçundan ilk olarak üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak temyiz mahkemesi, bir savcının mahkemeden diğer iddia edilen suçları değerlendirmesini istemesinin ardından cezayı 34 yıl hapis şeklinde verdi.

Salma al-Shehab ve ailesi

The Guardian tarafından görülen mahkeme kayıtlarının bir çevirisine göre, yeni suçlamalar arasında Shehab'ın "kamuoyunu huzursuz etmeye ve sivil ve ulusal güvenliği istikrarsızlaştırmaya çalışanlara Twitter hesaplarını takip ederek yardım ettiği" ve bu nedenle yeniden suç duyurusunda bulunulduğu iddiası yer aldı.

PAYLAŞIMLARI İNCELENDİ

Twitter'da 2.597 takipçisi olduğu görülen Shehab'ın paylaşımları arasında, Kovid-19 tükenmişliği ile ilgili tweetler, küçük çocuklarının resimleri, sürgünde yaşayan Suudi muhaliflerin, krallıktaki siyasi mahkumların serbest bırakılması çağrısında bulunan tweetlerinin retweetleri bulunuyor.

Shebab, daha önce hapsedilmiş Suudi aktivist Loujain al-Hathloul'un davasını da destekliyor. Loujain al-Hathloul'un kadınların araba kullanma haklarını desteklediği için işkence gördüğü iddia edilirken, şu anda seyahat yasağı altında yaşadığı biliniyor.

Shehab'ın davada hala yeni bir temyiz başvurusunda bulunabileceğine inanılıyor.

KAYNAK: THE GUARDİAN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34
  • PAŞA 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef sosyal medya mecraları fitnenin ahlaksızlığın yalanın iftiranın yuvası oldu insanlığa hiç faydası yok takipçileri modern köle olmuş benim telefonumda uygulamaları yok çok rahatım.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Bizim Ülkemizdede Olsa Kadınlarımız Zıvanadan Çıktı Ne Kadın Oldukları Belli Ne İnsan Allahım Islah Eylesin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudiler gibi olmamıza az kaldı. Durun hele bakalım.
    Cevapla
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    Canan ve takipçileri gördünüz mü Diktatörü
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık politada kadın görmek istemiyorum sen git evinde çoçuklarına bak koçana yemek yap size mi kalmış hayatta bir kadının peşinden gitmem uçsa kaçsa bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt