Apple çalışanları ofise dönmek istemiyor! Eylem başlattılar

Apple çalışanlarını ofise geri getirmeye kararlı ancak çalışanlar daha esnek çalışma saatleri talep ederek eylem yapmaya hazırlanıyor.

Apple çalışanları ofise dönmek istemiyor! Eylem başlattılar
Apple çalışanları ofise dönmek istemiyor! Eylem başlattılar
GİRİŞ 22.08.2022 13:15 GÜNCELLEME 22.08.2022 13:15

Bir grup Apple çalışanı, şirketin 5 Eylül 2022'den itibaren haftada en az üç gün ofise gelmeyi zorunlu kılan kararını protesto etmek için bir araya geldi. Çalışanlar uzaktan çalışma konusunda Apple'ın daha esnek davranmasını talep ediyor.

Apple, COVID-19 salgını sonrası birçok şirketin yaptığı gibi evden çalışma kararı aldı.  Ancak bu kararın alınmasının ardından Apple çalışanlarını bir türlü yüz yüze çalışmaya ikna edemedi. CEO Tim Cook, Apple'ın işi ve başarısı için temel olarak yüz yüze işbirliğinin önemli olduğunu her zaman vurguluyor. Bu bağlamda Apple, çalışanlarını yeniden ofise getirmeye oldukça kararlı.

Apple'nin yeni çalışma planı Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri ofis çalışmasını zorunlu kılıyor. Bu karar sonrası Apple'ın makine öğrenimi başkanı Ian Goodfellow, daha esnek çalışma arayışı içinde olduğunu belirterek şirketten ayrıldığını duyurdu.

Çalışanlar şimdi Apple'ı bu kararından döndürmek ve eskisi gibi esnek çalışma saatlerine sahip olmak için imza kampanyası başlattı. Konuyla ilgili Apple henüz açıklama yapmadı.

KAYNAK: ENGADGET, HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi