Fırlatma için geri sayım başladı! NASA Ay'a yeniden insan gönderiyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yeni nesil mega roketini Ay’a fırlatmaya hazırlanıyor. 50 yıl önce Ay’a astronotlarını gönderen NASA, geçmişteki şöhretini yeniden kazanmak istiyor.

Fırlatma için geri sayım başladı! NASA Ay'a yeniden insan gönderiyor
Fırlatma için geri sayım başladı! NASA Ay'a yeniden insan gönderiyor
GİRİŞ 25.08.2022 14:49 GÜNCELLEME 25.08.2022 14:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NASA, 29 Ağustos Pazartesi günü Florida'da yeni nesil mega roketi Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) ve roketin taşıması için tasarlanan Orion kapsülünü deneme uçuşu için uzaya fırlatacak. Kapsül ve roketin birleşimi SLS-Orion uzay aracının, Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılması, Ay'ın etrafında 6 haftalık Artemis 1 test uçuşundan sonra Dünya'ya dönmesi planlanıyor.

NASA, Artemis programıyla, 1960'lar ile 1970'lerde hayata geçirdiği Apollo Projesi ile yakaladığı başarıyı bir defa daha elde etmeyi amaçlıyor. 

Uçuş, astronotları taşımaya hazır olup olmadığını anlamak için dünyanın en karmaşık ve güçlü roket gemisi olduğu düşünülen SLS-Orion uzay aracını, zorluk testinden geçirmeyi hedefliyor.

SLS'nin, NASA'nın Apollo Projesi sırasında uçurduğu Satürn V roketlerinden bu yana inşa ettiği en büyük yeni dikey fırlatma sistemini temsil ettiği belirtiliyor. SLS-Orion uzay aracının tasarımı, inşası, testleri ve zemin tesisleri dahil olmak üzere şimdiye kadar NASA'ya en az 37 milyar dolara mal olduğu ifade ediliyor.

NASA, en erken 2025 yılında astronotların yeniden Ay'a gönderilmesini, Mars'a insan göndermeyi amaçlayan daha iddialı uzay yolculuklarına giden yolda bir sıçrama tahtası görevi görerek uzun vadeli bir Ay kolonisi kurulmasını hedefliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Holywood yine kolları sıvamış... 69da 4 gun suren yolculuk bugun ileri teknoloji fuzeyle 1 gun surer. 6 tur at don gel peki orumcek ve otobiller hazir mi. Astranutlar calsium almaya 4 ay onceden baslamistir umalim. Aya ayak basacaksa astranutlarin ailesinin basi simdiden sagolsun ölüsü bile kaybolcak yazik.
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Aya giden yok son sistem bilgisayar oyunu yine sahnede
    Cevapla
  • Vuee 1 yıl önce Şikayet Et
    He tamam he. Bilimden uzay teknolojilerinden bir haber konuşuyorsun. Birilerinden görme birilerinden duyma cahil cahil bilgiler bunlar. Bütün dünya çıktı, bir soğuk savaştan beri uzay yarışında olan Amerika çıkamadı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!