Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova ile uzlaşmaya varmak mümkün değil

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova ile uzlaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova ile uzlaşmaya varmak mümkün değil
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova ile uzlaşmaya varmak mümkün değil
GİRİŞ 27.08.2022 03:06 GÜNCELLEME 27.08.2022 03:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel Escobar ve Avrupa Birliği Belgrad-Priştine Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak'ı dün akşam saatlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da kabul etti.

Vucic, gece yarısına kadar süren toplantı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kosova'daki plakalar ve 'daha büyük bazı sorunlar' konusunda uzlaşmaya varmak mümkün değil." ifadesini kullandı.

Kosova'daki Sırpların geleceğini güvence altına alacaklarını kaydeden Vucic, "Önümüzdeki günlerde halkımız için barışı sağlamak ve korumak adına daha çok çalışacağız." dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı: Kosova, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçasıdırSırbistan Cumhurbaşkanı: Kosova, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçasıdır

Kosova-Sırbistan gerginliği

Kosova hükümeti, temmuz sonunda, ülkede yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Kosova'daki Sırplar, buna tepki göstererek ülkenin kuzeyindeki sınır geçişlerini kapattı ve ülkede gerilim arttı.

Kosova hükümeti, daha sonra Sırbistan ile sınır kapılarına giden yollara konulan tüm barikatların kaldırılması şartıyla krize neden olan uygulamayı 1 Eylül'e erteleme kararı aldı.

NATO'nun Kosova Gücü (KFOR) bölgede istikrarın bozulması halinde müdahale etmeye hazır olduğunu açıkladı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı bir halt zan ediyordum. kosova, arnavutluk (albanya), makedonya, bosna hersek ayrı birer devletlerdir. müslüman balkan devletleri inşaallah osmanlı zamanındaki gibi tek devlet olmayı başarırlar.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırplar, büyük sırbistan hayalinden vazgeçmedikçe, Balkanlarda barış ve istikrar epeyce zor.
    Cevapla
  • Sade vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 1 kere Kosova ya bir kerede Sirbistan a gidin sonra yorum yapın Sırp halkı bizi inanın kardeş olarak görüyor bende inanın şaşırdım ilk gelince kosovalilar cin gibi adamların gözleri dönüyor hirsizlikdan tut her şey var inanın yaşamadan karar vermek zor
    Cevapla
  • Kosovali 1 yıl önce Şikayet Et
    Stupid! Even during the wars, serbs were saying that they are cleaning Europe from turks, regarding the ethnic cleansing of albanians and bosnians! Shame on you for spreading such stupid lies!
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    kosova arnavutluk makedonya karadağ bosnahersek bunlar birleşip tek devlet olmalı ozaman hem balkanlara istikrar gelir hem Müslüman halk sıkıntılardan kurtulur
    Cevapla
  • adnan kotan 1 yıl önce Şikayet Et
    savaş mayi dene olum bak bakalim srebrenitsa gibi mi olucak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı