BM'den İsrail'e sert tepki

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İsrail'in Filistin'deki BM çalışanlarına vize vermemesine tepki gösterdi.

BM'den İsrail'e sert tepki
BM'den İsrail'e sert tepki
GİRİŞ 30.08.2022 20:53 GÜNCELLEME 30.08.2022 20:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, işgal altındaki Filistin topraklarında görev yapan Komiserlik çalışanlarına İsrail'in vize vermemesi ve mevcut vizeleri uzatmamasına tepki gösterdi.

Yazılı açıklamasında Bachelet, Komiserliğin Filistin Ofisindeki 26 yıldır faaliyet gösteren 15 uluslararası çalışanın 2020'de vizeleri uzatılmadığı için görev yerinden ayrılmak durumunda kaldığı bilgisini paylaşarak, "Müteakip vize ve vize yenileme başvurularına 2 yıldır cevap verilmiyor. Bu süre içerisinde soruna çözüm bulmayı denedim fakat İsrail diyalog kurmayı reddetti." dedi.

Bachelet, İsrail'in BM üyesi devlet olarak ülkedeki BM çalışanlarına kolaylık tanıması gerektiğini belirtti ve "İsrail'in, bölgedeki çalışanlarımızın faaliyeti için gerekli olan vize başvurularını işleme almaması, standartlara aykırıdır." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL NEYİ SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR?"

İsrail'in bu tutumunun işgal altındaki Filistin topraklarına insani yardım ulaşımının önüne geçeceği uyarısında bulunan Bachelet, "Bu yapılanlar, İsrailli yetkililerin neyi saklamaya çalıştığına dair soruları gündeme getirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bachelet, Filistin'deki insan hakları ihlallerini takip etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, İsrail'i uluslararası sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 15
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Türkiye'nin dostudur. Filistin devleti ve halkı zamanında PKK ile işbirliği yapmış, Türkiye'yi arkasından vurmuştur.
    Cevapla
  • 06 ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır aynı gevezelik , terörist İsrail ABD bin himayedinde bölgenin dinazoru oldu , ABD'nin pkkpyd konusundaki takındığı tavır silah cephane ve sahadaki teröristleri beslenmesinin amacı tamamen İsrail'in ve Siyonizmin geleceğine hizmettir.... ABD ne yaptığını iyi biliyor , ( Irak'ta hükümet kurulamıyor ) ABD'nin bölge ve dünya üzerindeki yaptıkları , bir sürü örneği var , dünya insanliginin yüz karası ABD........................!
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBIM siyonist lerin kafirler rin arasındaki sulhu barışı kaldırır İNŞALLAH
    Cevapla
  • Bülentkurter 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı hikaye tepki var icraat yok
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tepki, kınama, uyarı ,v.b.... !948den beri hep aynı söylem. Yaptırım olmayınca fasa-fiso.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası