İsrail işgal güçleri 150 kişiyle düğünü basıp gelini alıkoydular!

İsrail işgal güçleri, düğüne bile tahammül edemedi. Filistinli çiftin en mutlu gününde 150 kişilik ekiple düğün yerini basan İsrail polisi, gelini gözaltına aldı.

İsrail işgal güçleri 150 kişiyle düğünü basıp gelini alıkoydular!
İsrail işgal güçleri 150 kişiyle düğünü basıp gelini alıkoydular!
GİRİŞ 31.08.2022 15:44 GÜNCELLEME 31.08.2022 15:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail polisi 150 kişilik bir ekiple, Filistinlilerin yaşadığı bir kasabadaki düğünü bastı. Gelini sorgulamak üzere merkeze götüren polisler, düğündeki kalabalığı dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

İsrail polisi Pazar günü geç saatlerde Filistinli bir gelini düğününden alarak sorgulamak üzere polis merkezine götürdü. Gelinin avukatı Şadi Dabbah Filistin yerel medyasına yaptığı açıklamada, düğüne baskın yapıldığını ve müvekkilinin gelinliğiyle alındığını söyledi.

Middle East Eye'ın aktardığına göre damat, geçen hafta Acre Sulh Mahkemesi tarafından Arraba'ya girmemesi şartıyla kefaletle serbest bırakılmıştı. Gelinin avukatı Şadi Dabbah'ın ifadesine göre ise Arraba'daki düğünü basan polis damadın orada olmadığından haberdardı.

'POLİS HANGİ SORUŞTURMADAN BAHSEDİYOR?'

Al-Jarmaq News'e konuşan avukat Dabbah, 'Gelinin hangi soruşturmayı bozduğunu anlamıyorum, damat orada değildi ve tutuklanmadı, peki polis hangi soruşturmalardan bahsediyor?' dedi. 

Olayla ilgili açıklama yapan polis ise, rutin bir kontrol sırasında polis güçlerinin bölgeye gelmesiyle büyük bir kalabalığın toplandığını ve kavga çıktığını söyledi. Polisin belirttiğine göre gelin, polis merkezine tutuklanmak üzere götürülmedi.

DÜĞÜNÜ BASMAYA 150 POLİS GELDİ

Gözaltının ardından polis güçleri protestocu kalabalığı dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı. 

Sabbah, baskına yaklaşık 150 polisin katıldığını ve düğüne gelen konuklar arasında paniğe neden olduklarını söyledi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN ŞİKAYETTE BULUNACAK

Avukat Dabbah, 'keyfi tutuklama' nedeniye polisi eleştirirken 'geçerli bir sebep olmaksızın aşırı güç kullandıkları' gerekçesiyle polisler hakkında görevi kötüye kullanmaktan şikayette bulunacağını söyledi.

YASALAR FİLİSTİNLİLERE KARŞI AYRIMCILIK YAPIYOR

Aşağı Celile bölgesinde bulunan 25 bin nüfuslu Arraba'da ülkedeki yüzde 20'lik azınlığı temsil eden yaklaşık iki milyon Filistinli yaşıyor. Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi Adalah'a göre, İsrail'deki Filistinli vatandaşlara ve işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere karşı ayrımcılık yapan 65'ten fazla İsrail yasası var.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 15
  • 6 lık masaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı Yıkalım Herşey Çok Güzel OLACAK demişlerdi!!!!!!
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    katil itrail
    Cevapla
  • ADALET 1 yıl önce Şikayet Et
    siyonist israili bu duruma arap ülkeleri getirdi ve arap halkları kabullendi şu anda bir tek arap ülkesi yok israile karşı çıkan hatta birlikte hareket ediyorlar özellikle mısır ,suudiler,bae ,gibi ülkeler destek oluyor bizimde bağırdığımız yanımıza kar kalıyor olan benim ülkeme oluyor akdenizdeki haklarımıza oluyor ambargo olarak dönüyor yada başka şekilde dünya çünkü siyonizmin esiri olmuş
    Cevapla
  • ziyacan 1 yıl önce Şikayet Et
    lanetlik kavim,Rabbim mazlumunu ahını bırakmayacaktır,lakin biz seyreden müslümanlarda bundan payını almaz İnşaallah
    Cevapla
  • Ayhan Gökmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya fosss,ondan sonrada Yarabbi,bizleri affet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler