Hindistan, ilk yerli uçak gemisini denize indirdi

Hindistan donanması tarafından tasarlanan ve ülkenin ilk yerli uçak gemisi olan "INS Vikrant", Başbakan Narendra Modi'nin katıldığı törenle denize indirildi.

Hindistan, ilk yerli uçak gemisini denize indirdi
Hindistan, ilk yerli uçak gemisini denize indirdi
GİRİŞ 02.09.2022 13:57 GÜNCELLEME 02.09.2022 14:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hindistan donanması tarafından tasarlanan ve güney Hindistan'daki Cochin tersanesinde inşa edilen 262 metre uzunluğunda olan 30 savaş uçağı ve helikopter taşıma kapasitesine sahip INS Vikrant adlı uçak gemisi, ülkenin İngilizlerden bağımsızlığının 75. yılı anısına Başbakan Narendra Modi'nin katıldığı törenle denize indirildi.

Modi, yeni geminin göreve başlamasının ülkenin savunma sektörünü kendine güvenen hale getirme çabasının bir örneği olduğunu belirterek, INS Vikrant'ın Hindistan'ın görkemli denizcilik geleneğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Hindistan'ın denizcilik tarihinde 20 bin crore maliyetle inşa edilmiş en büyük gemisi olan INS Vikrant, resmi olarak Hint Donanması filosuna katıldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde küçükte olsa nükleer santral var Biz de acaba nükleerle çalışan bir gemi yada deniz altı yapamazmıyız ?
    Cevapla
  • erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu gemiye indirecek uçakları daha ortada yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…