Pakistan'da sel felaketi: Ölü sayısı 1100'e çıktı

Pakistan'ı etkisi altına alan şiddetli yağış ve sel felaketi sebebiyle ölenlerin sayısı 1100'e yükseldi. 33 milyondan fazla insanın etkilendiği ve 10 milyar dolarlık hasara yol açan sel felaketinde, 1600 kişinin yaralandığı kaydedildi.

GİRİŞ 04.09.2022 09:49 GÜNCELLEME 04.09.2022 10:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Muson yağmurları Pakistan'da büyük yıkıma yol açtı ve milyonlarca kişiyi evsiz bıraktı. İndus ve Kabil nehirlerinin taşması sonucu ülkenin önemli bir kısmı sular altında kalırken en az 1100 kişi öldü, 1600 kişi yaralandı.

İklim Değişikliği Bakanlığı son 10 yılın en yoğun muson yağışının ardından ülkenin üçte birinden fazlasının sular altında kaldığını açıkladı.

Pakistanlı Bakan Sherry Rehman, "Birçok bölge okyanusun bir parçasıymış gibi duruyor" diyerek, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Pakistan Maliye Bakanı Miftah İsmail de hasarın 10 milyar doları aşabileceğini söyledi

Bu yılki yağışta yollar ve köprülerin de yıkılması, selden etkilenen bölgelere yardım götürmeyi iyice zorlaştırdı.BM, her yedi Pakistanlıdan birine denk gelen 33 milyon kişinin selden etkilendiğini tahmin ediyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük felaketler çopunluklA müslümankarın başınaa geliyor inşallah gğnahkarımıza kefaret olur,layet müslüman doğmakla tam müslğman olunmuyor
    Cevapla
  • Ayyildizim 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerek Camilerde olsun gerek sivil toplum kuruluslari yardim kuruluslarina destek olalim bugun onlara yarin bize yarin bize falan filan yerde yedigimiz ictigimiz sorulmayacak varken nereye kim icin kullandigimiz sorulacak.
    Cevapla
  • Feryat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Kardeşlerimize Millet olarak hepimizin maddi manevi yardım etmemiz gerekir, kiminin parası kiminin duası kimin hem parası hem duası. Haydi Pakistanalı kardeşlerimize yardıma
    Cevapla
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardimcilari olsun inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…