İsveç’te kritik seçim öncesi Türkiye ve Erdoğan tartışması

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında NATO'ya girmek isteyen İsveç ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrasında sıcak bir gelişme yaşandı.

İsveç’te kritik seçim öncesi Türkiye ve Erdoğan tartışması
İsveç’te kritik seçim öncesi Türkiye ve Erdoğan tartışması
GİRİŞ 04.09.2022 16:28 GÜNCELLEME 04.09.2022 16:31
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto etmesi sonrasında Haziran ayında İspanya’da yapılan NATO Liderler Zirvesi’nde ikna edilmesi sonrasında İsveç’te gündem değişmiyor…

Türkiye’nin İsveç’i terör örgütlerine destek verdiği ve terörle mücadelede Ankara ile işbirliği yapmamakla suçladığı Stockholm yönetiminin NATO üyeliği için anlaşma yapması, 11 Eylül’de sandığa gidecek ülkede tartışılmaya devam ediliyor. İsveç’te koalisyon hükümetin ortaklarından Sol Parti, anlaşmaya imza atan Sosyal Demokratlar’a ateş püskürdü.

Terör örgütü PKK’nın paçavralarıyla poz vererek hem Ankara’nın hem de Sosyal Demokratlar’ın tepkisini çeken Sol Parti’nin sözcülerinden Hanna Gunnarsson, seçim öncesinde açıklamalarda bulundu.

Hanna Gunnarsson

YEŞİLLER DE DESTEK ÇIKTI

Gunnarsson, “Hükümetin basitçe Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son hafta ve aylardaki taleplerine boyun eğmesi çok endişelendiriyor” dedi. Sveriges Radio’ya konuşan Gunnarsson’a benzer bir açıklama da merkez sol partisi Yeşiller’den geldi.

Yeşiller’den Maria Ferm, “Erdoğan, İsveç’i yönetmemeli” dedi.

11 Eylül’de seçime hazırlanan İsveç’te aşırı sağcı İsveç Demokratları’nın mülteci sorunu ve suç oranının artmasıyla birlikte anketlerde yükselişe geçtiği görülüyor. Koalisyonun büyük ortağı Sosyal Demokratlar’ın nasıl performans sergileyeceği ise hem İsveç’te hem de Avrupa’da yakından takip ediliyor.

KAYNAK: SÖZCÜ
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 105
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvec finlandiyeyi almayin natoya baskanim
    Cevapla
  • Ali dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ve Finlandiya Nato ya girse bile Tr ile Rusya veya bașka bir devlet bize savaș açsa bu Nato devletlerinin hiç biri Tr nin arkasında durmaz hiç biri asker ve malzeme göndermez ama Rusya Finlandiyayı İsveçi ișkal ederse Tr den asker ister. Nato Tr için dost degil düșman ama șimdilik Nato dan çıkmak bunların ekmegine yağ sürmek olur, ileride her sektörde kendi savunma silahlarını üreten Tr mutlaka Nato dan çıkmalıdır ama o zaman onlar çıkarmazlar. Bir de seçimlerden hemen sonra Ortak pazar dan ivedi șekilde çıkmak gerek, AB nin üçüncü devletlerin malları Tr ye gümrüksüs giriş yaparken bizim mallarımız o devletlerin pazarına girebilmek için yüksek gümrük bedeli ödüyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kendinizi yonetdiriyorsunuz, hem PKK ya silah vereceksin, hem onlara barınak saglayacaksin, hem bizim onayımizin gerektiği natoya girmek istiyeceksin hemde Erdoğan bizi yonetmemeli diceksin. Öyle isvecliye böyle muamele
    Cevapla
  • Yetuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin erkeği kadini yaşlisi genci hep ayni zihniyet´´´´Türkiye Düşmanligi´´´´´ Bunlara güvenilirmu...pkk´nin hamileri
    Cevapla
  • yistf - Rize 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO sizi almayacak ve Rusya da sizi güzel bir otlatacak. Çünkü sizler koyun gibi teröre boyun bağladınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı