Avrupa'da halk sokağa indi: "Şimdi kaos zamanı"

Enerji, akaryakıt, yem ve gıda fiyatlarındaki artış sonrası birçok Avrupa ülkesinde halk sokağa döküldü. Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda, Belçika ve Çek Cumhuriyeti'nde yüz binlerce kişi hükümeti protesto etti.

GİRİŞ 04.09.2022 19:23 GÜNCELLEME 08.09.2022 11:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yüzde 500'den fazla artan fiyatlar sonrası milyonlarca Avrupalı açlık ve ağır geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Ukrayna-Rusya savaşının ardından kesilen Rus gazı, Avrupa'da direkt olarak yaşamı tehdit ediyor. Yüz binlerce protestocu, yapılan zamların ardından hükümetin istifa etmesi talebiyle sokağa çıktı.

Avrupa'da durum: Ucuz benzin almak için ülke değiştiriyorlarAvrupa'da durum: Ucuz benzin almak için ülke değiştiriyorlar

Sadece artan fiyatlar ve ekonomi politikaları değil, Avrupalı hükümetlerin LGBT gibi zihniyetlere verdiği destek de halkın büyük tepkisini çekti. Sırbistan halkı geçtiğimiz haftalarda Belgrad'da sokağa inerek "Çocuklarımızdan ellerinizi çekin" diyerek LGBT çirkinliğine tepki gösterdi.

Tüm bu gelişmelere rağmen Avrupa basınının çoğu protestoları görmezden geldi. Milyonlara ulaşan gösteriler medyada çok az yer buldu.

FRANSIZLAR HAKLARINI İSTİYOR

Dün Fransa'nın başkenti Paris'te on binlerce kişi Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protesto etti. "Macron istifa" sloganları atan göstericiler, zamların geri alınması çağrısında bulundu. 

ALMANYA'DA ÇİFTÇİLER YOLLARDA

Almanya'nın Brettorf kentinde çiftçiler, kamyoncular, motosikletçiler ve vatandaşlar, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artışı protesto etmek için bir araya geldi.

Traktör, kamyon ve motosikletlerle konvoy yapan Alman protestocular, "Tolerans sınırı aşıldı, yeter artık" sloganları attı.

Ülkede Stuttgart, Hamburg, Hannover, Dresden, Würzburg, Mainz ve diğer birçok şehirde de on binlerce çiftçi protestolara katıldı.

Göstericiler, Stuttgart'ta traktörlerle Alman Tarım Bakanlığını kuşattı. Avrupa tarım sektörünü yok eden Avrupa Birliği iklim politikalarına karşı çıktı.

İTALYANLAR ELEKTRİK FATURALARINI YAKTI

İtalya'nın Napoli kentinde belediye binasının önüne gelen binlerce gösterici, elektrik faturalarını yakarak hükümeti ve belediyeyi protesto etti. 

Göstericiler, "Faturaları ödemiyoruz, kaos zamanı" sloganları attı.

BELÇİKALI ÇİFTÇİLER BELEDİYE BİNASINA GİRDİ

Belçika'nın Hoogstaten kentinde yüzlerce çiftçi, belediye binasına girerek protesto yaptı.

Çiftçiler, yem fiyatlarına yönelik zamlara karşı "Çiftçiler! Çiftçiler" şeklinde slogan attı.

İSKOÇYA'DA FATURALAR YAKILDI

İskoçya'da da İtalya'da olduğu gibi elektrik fiyatlarına zamlar protesto edildi.

Glasgow kentindeki meydanda toplanan yüzlerce kişi, "Ödemiyoruz" diyerek ellerindeki faturaları ateşe verdi.

ÇEKLER

Çekya'nın başkenti Prag'da toplanan yüz bine yakın kişi ülkedeki gıda ve enerji fiyatlarındaki artışı protesto etti.

Ekonomik felaketten ve enerji faturalarındaki artıştan AB'yi sorumlu tutan protestocular, Avrupa'yı tembel davranmakla suçladı.

RUTTE'YE PROTESTO: SAĞLIK DİKTATÖRÜ

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Başbakan Mart Rutte miting düzenledi. Mitingde birçok gösterici, Rutte karşıtı slogan attı.

Sağlık sektörüne yönelik politikalarıyla eleştirilen Rutte'ye karşı "Sağlık Diktatörü" sloganları atıldı.

Çekya’da 70 bin kişi enerji fiyatları ve hükümetin Rusya politikalarını protesto ettiÇekya’da 70 bin kişi enerji fiyatları ve hükümetin Rusya politikalarını protesto etti

SIRBİSTAN'DA LGBT PROTESTOSU

Avrupa'da sadece enerji değil, hükümetlerin LGBT çirkinliğine karşı yürüttüğü kampanyalar da halkın öfkesine neden oluyor. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da toplanan on binlerce kişi, "Aileyi koruma" gösterisi düzenledi.

KAYNAK: HABER7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 29
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.. Avrupa mazlumlarin ahi artik aheste aheste cikiyor.. Sizlerin bir hesabi vardi Rabbimin daha büyük hesabi var..
    Cevapla
  • ŞARKIŞLALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olun.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa baharımı geliyor İnşaAllah ağzımız dualı olsun.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
  • trabzonguldak 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının bir bardak su bulamamasına bile üzülmem,hele Avrupa mazlumların göz yaşlarıyla kurulmuş zulüm diyarıdır,ALLAH beter eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir